Esbjerg-helt om Europa: Betyder meget for klubben

admin

10 år siden

|

11/05/2014

Dagens topnyheder

Esbjerg kan med 2-1-sejren i Odense godt forberede sig på at spille europæisk fodbold igen næste sæson.

Vestjyderne er tre point foran FC Nordsjælland med en enkelt spillerunde tilbage, og de har samtidig en målscore, der er 18 mål bedre end Farum-klubbens.

Jakob Ankersen blev matchvinder med et kvarter igen, og han er naturligvis glad for, at Esbjerg skal ud og spille fodbold i Europa igen efter sommerferien.

- Det betyder meget for klubben, og det betyder meget for os spillere, at vi har fået bevist, at vi er bedre end det, vi præsterede i efteråret.

- Det er selvfølgelig dejligt at have sikret den, og at det lige var min scoring, der sikrede den, kan jeg da være ekstra glad for.

- Men det vigtigste er, at vi har fået sikret den plads i Europa. Jeg tror endda, vi kan nå Brøndby på fjerdepladsen, siger Jacob Ankersen.

At Esbjerg skal ud også spille europæisk næste sæson, er samtidig en faktor, der tæller op for Jakob Ankersen i tankerne om at blive i Esbjerg endnu en sæson.

- Det er klart. Det er en ekstra gulerod. Men kommer der noget, må jeg sætte mig og kigge på det. Jeg skal ikke væk for enhver pris. Jeg har to år tilbage, og det forholder jeg mig til.

- Jeg føler, jeg skal til at udvikle mig, hvis jeg vil tage et skridt mere. Hvis jeg vil tættere på landsholdet, skal jeg måske også kigge mig om efter noget på et højere niveau. Men det skal igen ikke være for enhver pris, siger Esbjerg-kanten.

Jakob Ankersens tvillingebror, Peter Ankersen, har allerede skrevet kontrakt med Red Bull Salzburg.

/ritzau/