Er du blandt? Vigtig skattebesked på vej til 300.000 danskers e-Boks

Emil Martesen

5 uger siden

|

24/05/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Er du blandt?

Dagens topnyheder

Ejerne af landets ejerlejligheder får den første vurdering i ca. 10 år. Vurderingsstyrelsen er i maj gået i gang med udsendelsen af vurderingsmeddelelserne.

Dette forår får landets ejere af de ca. 300.000 ejerlejligheder deres første nye vurdering i ca. 10 år.

Allerede i marts 2024 sendte Vurderingsstyrelsen deklarationer ud til de første ca. 40.000 ejerlejligheder.

Nu påbegynder Vurderingsstyrelsen udsendelsen af vurderingsmeddelelser til ejerne af ejerlejligheder, hvorfor det er blevet tid til at få tjekket sin postkasse og eller e-Boks.

Med deklarationerne har ejerne haft mulighed for at kontrollere, om Vurderingsstyrelsen har de rigtige oplysninger, og for at gøre indsigelser i forhold til fejl eller mangler i deklarationen.

Sådan skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Og i løbet af de kommende måneder vil boligejerne så for første gang i mere end 10 år modtage en endelig 2020-vurdering af deres ejerlejlighed.

ADVERTISING

”Vurderingsstyrelsen er godt i gang med at udsende endelige 2020-vurderinger til landets ca. 1,8 millioner ejerboliger, og fra maj er vi også gået i gang med at sende de første vurderingsmeddelelser til ejerne af ejerlejligheder ud. Det er en god nyhed for boligejerne, som bringer os endnu et skridt tættere på målet om, at alle ejerboliger inden årets udgang modtager en 2020-vurdering,” fortæller direktør for Vurderingsstyrelsen, Anne-Sofie Jensen.

De ca. 300.000 ejerlejligheder fordeler sig over hele landet med hovedvægt omkring de større byer København, Frederiksberg, Gentofte, Aarhus, Aalborg og Odense. I første omgang er det ejerlejlighederne i netop disse byer, som modtager vurderinger.

Foruden ejerlejligheder er Vurderingsstyrelsen fortsat i gang med at udsende både deklarationer og vurderinger til landets sommerhuse samt parcel- og rækkehuse.

Det er også i forbindelse med udsendelsen af de endelige 2020-vurderinger, at ejerne får et overblik over, om de tilbydes tilbagebetaling, fordi de har betalt for meget i skat af en for høj vurdering i perioden 2011-2020.

Ændringer i 2020-vurderingerne vil føre til ændringer i de foreløbige 2022-vurderinger og således øge kvaliteten af de foreløbige 2022-vurderinger.