Eksplosion dræber 157 minearbejdere i Tyrkiet

admin

10 år siden

|

13/05/2014

Dagens topnyheder

157 minearbejdere har tirsdag mistet livet i en voldsom eksplosion i en kulmine i Tyrkiet, bekræfter den lokale borgmester til Reuters..

- De døde blev dræbt af kvælning og forbrændinger, siger Muzaffer Yarttas ifølge AFP.

Tidligere på dagen fortalte Yarttas, at op mod 400 minearbejdere fanget under jorden i kulminen, som ligger i den vestlige provins Manisa i Tyrkiet. Andre lokale kilder melder om 200-300 minearbejdere.

- Det var en fejl i elektriciteten, der forårsagede en eksplosion, siger en kilde fra de lokale myndigheder ifølge AFP til den tyrkiske tv-station NTV television.

Redningsfolk er i gang med at pumpe ren luft ned i den to kilometer dybe mine, hvor et ukendt antal minearbejdere stadig befinder sig. Redningsarbejderne fortæller, at en tyk røg, der stiger op fra minen, besværliggør arbejdet.

Lokale medier skriver ifølge AFP, at der var 580 minearbejdere på arbejde i minen, da eksplosionen fandt sted, men at mange er kommet ud af minen med livet i behold.

- Fire redningshold arbejder ved minen. Ilden giver problemer for redningsarbejdet, men der bliver pumpet ilt ned i de mineskakter, som ikke blev berørt af eksplosionen, siger energiminister Taner Yildiz, som ifølge AFP er på vej til Manisa.

Det er langt fra første gang, minearbejdere rammes af dødelige ulykker i Tyrkiet.

I maj 2010 omkom 28 minearbejdere i en kulmine i byen Karadon i Tyrkiets Zonguldak-provins ved Sortehavet. Dengang blev minen ramt af en eksplosion i mere end 500 meters dybde.

I februar samme år fandt en lignende eksplosion fandt sted, som kostede 13 minearbejdere livet i en mine i det nordvestlige Tyrkiet.

Tyrkiets værste mineulykke fandt sted i 1992, da 263 mennesker mistede livet i en gaseksplosion i Zonguldak.

/ritzau/