I den seneste tid er mere end 100 biler blevet ramt af stenkast på motortrafikvejen mellem Malmø og Ystad. Det er en rute, som rigtig mange danskere kører, når de skal sejle med færgen til Bornholm. Blandt de mere end 100 ramte biler er der rigtig mange danske biler at finde.
På trods af, at politiet efterforsker sagen, er det endnu ikke lykkedes dem at opklare sagen. Derfor har den danske rigmand Magnus Kjøller nu besluttet at tage sagen i egen hånd. Det gør han ganske enkelt ved at udlove en dusør, skriver Ekstra Bladet.
Han har nemlig besluttet udlove en dusør på 10.000 svenske kroner, hvilket svarer til lidt mere end 7.000 danske kroner, hvis man kan give politiet informationer, der fører til anholdelse af vedkommende, der står bag de mange stenkast.
Magnus Kjøller er tydeligt frustreret over, at det endnu ikke er lykkedes politiet at pågribe en gerningsmand. Derfor håber han på, at pengene kan få nogen til at stå frem med informationer, inden et af disse stenkast ender fatalt.
"Jeg tror, jeg gør det i en frustration og afmagt over, at svensk politi ikke har formået at pågribe vedkommende endnu. Det er noget, der påvirker enormt mange mennesker, flere er kommet alvorligt til skade, og det er bare et spørgsmål om tid, før det går rigtig galt," siger Magnus Kjøller til Ekstra Bladet.
Det er første gang, at Magnus Kjøller har besluttet at udlove en dusør i en kriminalsag – og det er der en god grund til. Selvom han i dag bor i Dubai, er han født og opvokset på Bornholm, hvorfor stedet betyder rigtig meget for ham.
Overfor Ekstra Bladet afslører han, at han for nylig kørte på strækningen selv, og at han her fik øjnene op for, hvor slemt det står til. Ifølge Magnus Kjøller er der endda folk, der kører med sikkerhedsbriller, når de kører på strækningen.
Derudover understreger han overfor Ekstra Bladet, at alle henvendelser fortsat skal ske til svensk politi. Har man oplyser i sagen, er det derfor ikke Magnus Kjøller selv, man skal henvende sig til.
"Jamen jeg skal ikke ud og lege Sherlock Holmes, så alle henvendelser skal fortsat ske til svensk politi. Jeg gør det her som et incitament til at få nogle til at træde frem, hvis de ved noget. Og hvis en persons henvendelse leder til anholdelse, giver jeg de 10.000 til den person," fortæller han til Ekstra Bladet.