Efter næsten 40 år er det slut: Verdensførende dansk firma konkurs

Emil Martesen

7 uger siden

|

29/07/2024
Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Efter næsten 40 år er det slut.

Dagens topnyheder

Et dansk firma kaldte sig engang verdensførende inden for moderne fiskefarme.

Men nu har virksomheden måttet dreje nøglen om efter næsten 40 års drift.

Det sættes der to streger under i en meddelelse i Statstidende.

Virksomheden Billund Aquaculture beskæftigede knap 100 ansatte, og trods deres ambitioner og innovative tilgang til fiskeriindustrien, kunne de ikke modstå de økonomiske udfordringer, de stod overfor.

Grundlæggerne havde store visioner om at revolutionere fiskeriet med deres moderne fiskefarme, men økonomiske vanskeligheder og stigende konkurrence blev for meget.

Virksomheden har nemlig kæmpet med eftervirkningerne efter coronapandemien og konsekvenserne af Ukraine-krigen, men en lang række nye betydelige ændringer i projekt- og risikostyring blev implementeret de seneste to år, der dog ikke var nok for virksomheden.

Administrerende direktør Kristoffer Lund lægger ikke skjul på, at virksomheden har haft en god drift det seneste år:

"Desværre har der været for mange udfordringer fra tidligere drift, som gjorde det svært at finde tilstrækkelig kapital til videre drift", lyder det fra ham til det norske medie landbasedaq.no.

Men på trods af de operationelle fremskidt, så blev de i sidste ende hæmmet af coronapandemien og konsekvenserne af Ukraine-krigen:

"Bestyrelsen har på baggrund heraf konkluderet, at der ikke er grundlag for videre drift. Der vil nu blive arbejdet på at finde de bedst mulige løsninger for alle vores medarbejdere, kunder og kreditorer".