To drenge får dusør for heltemod i Grønland

admin

10 år siden

|

15/05/2014

Dagens topnyheder

To drenge på 13 og 14 år har torsdag fået en dusør på 1000 kroner hver for deres snarrådige indsats en mørk septemberaften sidste år, skriver Sermitsiaq på sin netavis.

13-årige Sakka Abelsen og 14-årige Kuunuti Hammeken Knudsen var sammen, da den ene fik en opringning på sin mobiltelefon om, at nogen var sejlet på en isskosse eller et skær ikke langt fra Nanortalik i Sydgrønland, og at de var ved at synke.

Der var ingen voksne i nærheden, så de to drenge valgte resolut at tage en båd tilhørende noget familie og sejle de nødstedte til undsætning,

- De havde fået en nogenlunde position på de nødstedte, og trods mørkets frembrud og tåge valgte de at sejle af sted, fortæller politiassistent Kunuk Geråe-Nielsen, der er daglige leder på lokalstationen i Nanortalik, til sermitsiaq.ag.

- Da de nåede området, slukkede de motoren og kunne høre nogen råbe om hjælp og kunne i mørket se en lighter blive tændt. De sejlede derpå mod stedet og fandt de nødstedte, hvis båd havde taget vand ind. De fik de nødstedte over i jollen og sejlede retur til Nanortalik med dem, fortsætter han.

- På grund af deres resolutte handling er det politiets opfattelse, at de har udvist initiativ, beslutsomhed og stort mod. Der er ingen tvivl om, at der uden deres indsats havde været meget stor risiko for, at ulykken var endt på en meget værre måde, vurderer Kunuk Geråe-Nielsen.

/ritzau/