Dræbt fransk fotojournalist studerede i Aarhus

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke kun i Frankrig, at de sørger over drabet på 26-årige Camille Lepage.

Danmark er også hjemsted for pårørende til den franske journalist og fotograf, der har mistet livet, mens hun rapporterede fra det uroplagede land Den Centralafrikanske Republik, skriver jp.dk

Camille Lepage tog den sidste del af sin uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, hvor hun var en del af programmet Europe in the World.

Ifølge skolen havde hun planer om at vende tilbage til Danmark til august for at starte på skolens Photojournalism II-hold.

Liget af den 26-årige Camille Lepage blev forleden opdaget af en fransk militærpatrulje, der patruljerede i den vestlige Bouar-region tæt på grænsen til Cameroun og Tchad. Ifølge Le Monde blev hun "dræbt i et baghold".

- Hun har de seneste år rejst i og rapporteret fra områder, hvor få andre journalister kommer, og som medierne ikke interesserer sig for, skriver Asbjørn Jørgensen, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i en mail til Jyllands-Posten.

- Hun vidste godt, at det kunne koste dyrt. Og for den indsats og den indstilling har hun betalt den højeste pris. Det indgyder respekt og minder os om, både hvad journalistik er, men også hvad det kan koste.

Frankrigs præsident, François Hollande beordrede onsdag et fransk specialisthold til Den Centralafrikanske Republik for at opklare drabet.

Det fattige land har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet i 1960 frigjorde sig fra Frankrig. I marts sidste år tog en gruppe oprørere magten i landet ved et statskup, og siden er volden eskaleret. Senest blev 13 mennesker brændt til døde af bevæbnede mænd i weekenden.

Camille Lepages arbejde i det uroplagede land er bragt i aviserne The Guardian, Le Monde, Washington Post og Wall Street Journal.

/ritzau/