DR varsler lockout mod hundredvis af DJ-medlemmer

admin

10 år siden

|

20/05/2014

Dagens topnyheder

DR-medarbejdere i Dansk Journalistforbund (DJ) risikerer at skulle blive hjemme fra arbejde fra 1. juni. DR har nemlig varslet lockout af DJ's medlemmer, skriver journalisten.dk.

DR er DJ's største overenskomst, og hvis ikke der er fundet en løsning inden 1. juni, så kan knap 1000 DJ-medlemmer i mediehuset ikke møde på arbejde, lyder det.

- Jeg synes, det er ærgerligt. Vi mener ikke, det hjælper noget med en konflikt. Men det er helt op til DR at beslutte, og de er så uenige, siger Claus Iwersen, DJ's forhandlingschef, til journalisten.dk.

Forhandlingerne mellem DR og DJ brød i sidste uge sammen efter flere ugers diskussioner. Mandag sendte DR's ledelse så et officielt varsel om lockout, da det var sidste dag, der kunne varsles konflikt, hvis den skulle træde i kraft allerede fra 1. juni.

- Det er ingen naturlov, at der skal varsles lockout eller strejke, fordi man ikke er nået frem til en aftale inden deadline. Vi mener, det ville have været bedre uden at have et ur hængende i lokalet på den måde. Nu ved vi, at deadline er den 31. maj, for så er der lockout, siger Claus Iwersen.

Næste skridt er, at DR og DJ skal mødes i Forligsinstitutionen, som skal forsøge at få parterne til at nå til enighed for at undgå en lockout, skriver journalisten.dk. Første møde finder sted onsdag.

/ritzau/