Dommer sender Blade Runner til mentalundersøgelse

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius skal gennemgå en mentalundersøgelse, der kan sikre, at han får en retfærdig rettergang.

Sådan lød afgørelsen fra en sydafrikansk domstol onsdag. Dommer Thokozile Masipa sagde, at det var "at foretrække", at den verdenskendte "Blade Runner" bliver mentalundersøgt.

Pistorius risikerer livsvarigt fængsel, hvis han dømmes for drabet på sin kæreste, Reeva Steenkamp.

Psykiateren Merryll Vorster, der har vidnet for forsvaret, har tidligere argumenteret for, at Pistorius lider af angst, efter at han fik sine ben amputeret, da han var 11 måneder gammel.

Det er ifølge Vorster en forstyrrelse, som medfører bekymring og frygt i mange situationer, og det er blevet værre med alderen for Pistorius.

Hun siger, at hans forældres skilsmisse, da han var barn, har forværret hans frygt og usikkerhed. Efter skilsmissen voksede Pistorius op hos sin mor, som døde af kræft, da han var 15 år gammel.

Anklagemyndigheden har forsøgt at få Pistorius til at fremstå som en aggressiv person, der er næsten sygeligt optaget af skydevåben, og som dræbte sin kæreste under et raserianfald.

Oscar Pistorius er tiltalt for med vilje at have slået sin kæreste ihjel på valentinsdag sidste år.

Pistorius troede efter eget udsagn, at kæresten var en indbrudstyv, og han affyrede derfor fire dødbringende skud mod hende gennem en toiletdør.

Undervejs i retssagen har Pistorius dog skiftet forklaring og sagt, at han affyrede de fire skud ved et uheld.

/ritzau/Reuters