DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr rammer Danmark

Henrik R

62 uger siden

|

12/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI har udsendt en kategori 1-varsel.

Dagens topnyheder

DMI har udsendt et kategori 1-varsel for voldsomt vejr, med forventninger om kraftig regn og lokale skybrud, der primært vil ramme Fyn og Sjælland. Bornholm er også i risikozonen, selvom prognoserne for øen fortsat er uenige om de præcise nedbørsmængder.

DMI definerer kraftig regn som mere end 24 mm nedbør på 6 timer, mens et skybrud er defineret ved mere end 15 mm nedbør på 30 minutter.

Frem til onsdag middag forventes der store variationer i nedbørsmængderne. Lokalt kan der falde mellem 25 og 35 mm, mens andre steder vil opleve mere moderate mængder på mellem 2 og 10 mm.

En koldfront, der bringer kraftige regn- og tordenbyger, lå over Fyn og Sjælland kl. 06.30 i morges, med lokale skybrud som en potentiel konsekvens. Efter koldfrontens passage vil der dannes spredte regnbyger, der også kan være ledsaget af torden.

DMI's meteorolog Mette B Wagner understreger, at situationen nøje overvåges og opdateres efter behov.

Borgere opfordres til at være opmærksomme på vejret og tage de nødvendige forholdsregler for at sikre sig selv og deres ejendom. Det er vigtigt at følge med i de seneste opdateringer fra DMI for at være forberedt på eventuelle ændringer i vejrsituationen.

DMI's varslingssystem er designet til at give borgerne tid til at forberede sig på voldsomt vejr. Kategori 1-varsel er det laveste niveau, men det indikerer stadig en betydelig risiko, der kræver opmærksomhed og forberedelse.

Der ventes ustadigt vejr i Danmark i et godt stykke tid, men lørdag forventes der at blive op til 30 grader lokalt, og det kan godt ende med at blive en rigtig varm weekend. Der er dog ikke udsigt til en rolig og stabil sommer i juli, så vi må desværre tage os til takke med den blandede landhandel af vejr.