DMI med godt nyt: Her vender varmen tilbage

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

08/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne skal vente lidt endnu.

Dagens topnyheder

Sommermånederne har hovedsageligt været kendetegnet ved køligt og vådt vejr, hvilket har gjort det svært for mange at nyde de traditionelle sommeraktiviteter.

Lange perioder med regn og lave temperaturer har overskygget forventningerne om lyse dage og varme stunder.

Trods dette har der været enkelte dage med ægte sommervejr. For nylig kunne danskerne glæde sig over en kortvarig periode med solskin og varme, hvor temperaturen steg og himlen var fri for skyer. Disse dage gav et kærkomment pusterum fra den ellers dominerende grå og fugtige sommer.

Desværre har det gode vejr ikke varet ved, og skyerne har igen indtaget himlen over Danmark. Forudsigelserne tyder på, at vi må væbne os med tålmodighed, før vi kan forvente flere solrige sommerdage.

Men så længe skal danskerne faktisk ikke vente, skriver DMI.

Dagens vejr

I dag venter der både en anelse sol og et par byger. Temperaturen har taget et lille dyk nedad og forventes at lande på mellem 18 og 22 grader, og vinden bliver svag til jævn fra sydvest og vest.

Hen mod aften forsvinder de sidste byger, og man kan nyde en aften i tørvejr, inden et udbredt regnvejr breder sig ind over landet vestfra natten til fredag.

De kommende dage

Fredag ser også ud til at byde på regn, men om eftermiddagen venter en opklaring med sol og spredte byger.

Temperaturen vil befinde sig mellem 18-22 grader, og der vil være jævn til frisk vind fra syd/sydvest.

Lørdag følger samme spor med både sol, byger og temperaturer på op til 22 grader. Der vil dog være en hårdere vind og ved kysten nærmer vi os kuling.

Ugens sidste dag vil heller ikke afvige meget. Her vil både sol og byger vise sig, mens temperaturen dog tager et lille nøk i den rigtige retning. Den kommer nemlig til at ligge mellem 18 og 23 grader.

Sommervarme vender tilbage

Sommervarmen vender tilbage med mandagens tørre og solrige vejr, hvor dagtemperaturerne vil stige til mellem 20 og 25 grader.

Om natten bliver det mere skyet, med regn og byger, der bevæger sig ind over landet fra vest. Temperaturen falder til mellem 14 og 19 grader.

Tirsdag byder på en kombination af sol og regn- og tordenbyger.

Dagtemperaturerne stiger yderligere til mellem 22 og 27 grader, og nattemperaturen ligger omkring 18 grader. Vinden vil variere fra svag til hård ved kysterne.