DI: Slagteri-plan har krævet stærk vilje fra alle parter

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Skæbneforhandlingerne om Danish Crowns slagteri i Rønne fik en lykkelig udgang, fordi alle parter var konstruktive og havde en stærk vilje til at finde en løsning. Sådan lyder det fra administrerende direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad.

DI forhandlede med Fødevareforbundet NNF på vegne af Danish Crown og kunne onsdag morgen præsentere en redningsplan for slagteriet, som blandt andet indebærer, at de ansatte skyder 3,5 procent af deres løn i virksomheden gennem et investeringsselskab.

- Der er fundet en løsning, som gør, at Danish Crowns slagteri forhåbentlig kan fortsætte i mange år frem, siger Karsten Dybvad og fortsætter:

- Medarbejderinvesteringsselskabet gør, at der er skabt en fornyet indsats for at nå nogle effektiviserings- og omkostningsmål på virksomheden i Rønne. Det bidrager først og fremmest til at skaffe midler, som man kan investere i vedligeholdelse, drift og som fremadrettet investering.

Med aftalen for det bornholmske slagteri er de omkring 190 ansatte altså med til at skyde penge i slagteriet - en investering, som medarbejderne senere kan få igen.

Den model kan måske give anledning til, at andre virksomhedsledere rundt om i landet lader sig inspirere. Men Karsten Dybvad understreger, at det ikke nødvendigvis er en løsning, der uden videre kan adopteres af andre.

- Det vil jeg ikke gå ind i, for det her er en konkret løsning for Bornholm, siger Karsten Dybvad til spørgsmålet om, hvorvidt den bornholmske model er løsningen på, hvordan danske arbejdspladser skal sikres fremadrettet.

- Der er helt særlige omstændigheder på Bornholm. Jeg tror, at alle virksomheder vil finde de løsninger, der er vigtige for dem, og for at de kan sikre deres virksomheder fremadrettet, siger han.

Sidste sten på vejen for slagteriet er nu, at medarbejderne på Danish Crown i Rønne i den kommende tid skal stemme om redningsplanen.

/ritzau/