DF om Papes udlændingepolitik: Det er skuffende

admin

|

30/09/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De Konservatives nye formand, Søren Pape Poulsen, vil bruge pakistanere, indere og brasilianere som løntrykkere i Danmark.

Han har ikke opdaget, at Folketinget strammede greencard-ordningen, fordi højtuddannede udlændinge ikke fik job, men samlede flasker, kørte taxa eller gik med aviser.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der mener, at den nye konservative leder lægger op til "en meget liberalistisk udlændingepolitik, hvor erhvervslivet reelt dikterer, hvem der skal komme".

- Hvorfor i alverden skal vi hente en masse pakistanere, indere, brasilianere og kinesere til Danmark? Vi har dansk arbejdskraft, som vi må uddanne, så de passer til arbejdsmarkedet. Så er vi også medlem af EU, hvor der bor 500 millioner mennesker, siger Martin Henriksen.

Søren Pape siger tirsdag til Berlingske, at der ikke skal skelnes mellem indvandrere på baggrund af nationalitet eller religion, som Venstre ellers for nylig har foreslået.

- I Det Konservative Folkeparti er vi totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på, siger han til avisen.

Dansk Industri vil heller ikke kun hente folk hertil fra et udsnit af verdens lande, men faktisk faglærte arbejdere fra hele verden.

- Vi kommer til at mangle faglærte. Det ved vi, siger DI's administrerende direktør, Karsten Dybvad, til Berlingske.

Martin Henriksen er uenig:

- Det er billig udenlandsk løndumping, når De Konservative og Dansk Industri vil hente håndværkere i Mellemøsten. Vi har lige lavet en aftale på Christiansborg, som strammer greencard-ordningen, så der kommer færre ind.

Derimod støtter Liberal Alliance Søren Pape Poulsens nye udlændingepolitiske kurs.

- Det er glædeligt, at De Konservative med deres kommende udlændingeudspil nu lægger sig på linje med Liberal Alliances udlændingepolitik og tager afstand fra Venstres ønske om at sortere udlændinge på baggrund af nationalitet, siger politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/