Rådene er mange, når det gælder om at undgå tømmermænd.
Drik et stort glas vand lige inden sengetid. Drik mælk, før du drikker alkohol. Spis kulhydrater.
Nu har forskere i Australien måske fundet nøglen til at forebygge de værste gener, efter man har indtaget alkohol. Pærer er nøglen. Det skriver CSIRO, som samler og formidler australsk forskning.
Horticulture Innovation Australia har testet, hvordan frugten påvirker kroppen. Ud over at de kan mindske niveauet af koleoterol, afhjælpe forstoppelse og har en anti-inflammatorisk effekt, lader det også til, at pærer kan holde tømmermænd fra døren.
Oven i købet ser det ud til, at frugten kan mindske mængden af alkohol i blodet.
- I øjeblikket har studiet kun undersøgt den koreanske (eller asiatiske) pære, hvilket længe er blevet brugt som et traditionelt middel mod tømmermænd. En del indholdsmæssige forskelle er blevet konstateret mellem koreanske og vestlige pærer, så videre forskning er nødvendig for at afgøre, om disse resultater kan nås ved at bruge andre pærearter. Indtil nu har vi set effekten ved at indtage 220 milliliter koreansk pærejuice, selvom indtagelse af en hel hære kan have en lignende effekt, siger professor Manny Noakes, der var ledende forsker på projektet.
Forsøget har inkluderet både forsøg på dyr og mennesker. En gruppe fik pærejuice, en anden fik en placebo-drik. Det lader til, at den koreanske pære indeholder nogle nøgleenzymer i forhold til forbrændingen af alkohol.
Pæren speeder simpelthen forbrændingen op.
Læs også: 5 usandsynligt ubehagelige fakta, som bør afholde dig fra at bide negle omgående
Forskerne så forbedringer af tømmermænd generelt, når forsøgspersonerne vurderede på en skala med 14 forskellige symptomer. Mest tydelig var effekten på de tømmermændsramtes evne til at koncentrere sig. Deres fokus blev nemlig markant forbedret af at indtage pærejuice, før de kastede sig over de stærkere, våde varer.
Der er dog intet, der tyder på, at det hjælper at drikke pærejuice, efter man er gået i gang med at drikke alkohol. Derfor skal man være på forkant, hvis det skal virke.
Selvom forsøget blev udført på koreanske pærer, er det vel næsten forsøget værd?
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: