Denne investering slår aktiemarkedet: Sådan tjener du en formue

Laurids Gjelstrup

2 timer siden

|

16/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan tjener du en formue

Dagens topnyheder

Historisk set har investeringer i aktier givet positive afkast. Dog er aktier er ikke de eneste gode investeringer man kan lave, og der findes andre profitable aktier, der måske kan være mere fordelagtige.

Det skriver BT

Boliginvesteringer kan vise sig at være langt mere fordelagtige end at placere penge i markedet. Sådan lyder vurderingen fra privatøkonomisk rådgiver Karsten Engmann Jensen, der er stifter af Pengeministeriet.

Han mener, at ejerskab af en bolig ikke alene giver et sted at bo, men også skaber en skattefri gevinst, der overgår de afkast, man får ved at investere i værdipapirer.

Store summer på den lange bane

Hvis man vælger at lægge 50.000 kr. til side årligt til investering, vil det over 10 år resultere i en opsparing på 500.000 kr., og efter 20 år vil den være vokset til 1 mio. kr., forklarer Engmann Jensen i BT podcasten Spar kassen.

Dog fremhæver han, at den strategi ikke nødvendigvis er den mest optimale, hvis man sammenligner med fordelene ved at købe en ejerbolig.

Med en udbetaling på 200.000 kr. til en bolig til 1 mio. kr. kan værdien af boligen fordobles til 2 mio. kr. efter 20 år, ifølge rådgiveren.

"Det vil sige, at dine 200.000 kr. vil stige med 1 mio. kr., og det er altså fem gange, du får pengene igen," uddyber Engmann Jensen. Gevinsten ved et boligsalg er i Danmark skattefri, mens investeringer i aktier og andre værdipapirer bliver beskattet, hvilket yderligere forstærker boligens økonomiske fordel.

Selvom boligejere undervejs må regne med udgifter til vedligeholdelse og renovering, mener Engmann Jensen, at disse udgifter ikke ændrer på det grundlæggende økonomiske potentiale.

"Jeg mener, at forholdene er så store, at vi ikke behøver at tale om de helt små detaljer," siger han og peger på, at den skattefri gevinst ved boligsalg er en markant fordel for de, der vælger at investere i en bolig fremfor markedet.

Boligkøb handler ikke kun om et sted at bo, men også om langsigtet økonomisk strategi, hvor ejerskab kan sikre en betydelig gevinst over tid.