Den 31. august træder helt nye regler om disse apps i kraft: Sådan påvirker det dig

Emil Martesen

7 uger siden

|

23/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 31. august træder helt nye regler disse om apps i kraft.

Dagens topnyheder

Det er ikke uvant, at du i Google Play store kan finde millioner af apps inden for forskellige kategorier som spil, sociale medier, mode og underholdning.

Her på Dagens.dk har vi tidligere beskrevet, hvordan nogle apps har kunne udgøre en sikkerhedstrussel på telefonen, og det er netop det problem, Google nu vil forebygge med nye opstramninger af deres regler.

Fra den 31. august træder de nye regler i kraft, og målet er at sikre, at de apps, der forbliver tilgængelige, lever op til høje kvalitetsstandarder.

Det skriver Mobil.se.

Kravene betyder helt konkret, at apps, der ofte går ned, hakker eller kun består af enkelte billeder, blive fjernet fra butikken.

Google er allerede begyndt at implementere ændringerne og har i år alene slettet næsten 700.000 apps. Siden 2021 er mere end 1,3 millioner apps blevet fjernet fra Play Store.

I øjeblikket er der cirka 1,7 millioner apps tilbage, men det er endnu uklart, hvor mange flere der vil blive slettet i fremtiden.

The Verge rapporterer, at Google sigter mod at hæve minimumskvalitetskravene for Android-apps.

Det indebærer blandt andet, at apps med 'begrænset funktionalitet og indhold' nu også vil blive fjernet. Google forklarer, at de nye regler er indført for at "sikre, at apps kan opfylde de høje standarder i Play-kataloget og engagere brugere gennem kvalitetsfunktionalitet."

De nye krav går ud over de eksisterende begrænsninger, der forhindrer apps, der ikke reagerer, ikke installerer korrekt, går ned eller på anden måde opfører sig unormalt, i at være tilgængelige på platformen.

Ifølge Google er formålet med disse tiltag at sikre, at brugerne får adgang til applikationer af høj kvalitet, der fungerer korrekt og giver en god brugeroplevelse.