De skulle bare ud at flyve - pludselig blev de stukket en bøde i hånden før afgang

Emil Martesen

2 timer siden

|

03/10/2024
Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Pludselig blev de stukket en bøde i hånden før afgang.

Dagens topnyheder

Det gik langt fra som forventet onsdag morgen i Billund Lufthavn.

For hvad der ellers lignede en ganske almindelig morgen udviklede sig til noget helt andet.

To episoder løb nemlig med alle overskrifterne.

Først blev en 34-årig mand fra Norge klokken 8.23 stoppet og fundet i besiddelse af en kreditkortkniv – en lille, foldbar kniv, der kan ligne et kreditkort og som er ulovlig i Danmark.

Manden fik straks en bøde for lovovertrædelsen.

Men det var ikke eneste gang, sikkerhedskontrollen måtte gribe ind denne morgen.

De fik sig nemlig en særdeles travl morgen, da de knap en time senere, klokken 9.35, måtte stoppe endnu en person med en kreditkortkniv.

Denne gang var der tale om en 21-årig kvinde fra Brabrand, der ligeledes blev fundet med en kreditkortkniv i sin besiddelse.

Også hun modtog en bøde for overtrædelsen af knivloven.

Det skriver VAFO.

Kreditkortknive, som kan foldes sammen til samme størrelse og form som et kreditkort, er blevet et problem i Danmark, da de let kan skjules i en pung eller taske.

Men lovgivningen på området er klar: besiddelse af sådanne knive er forbudt, og det gælder også i lufthavne, hvor sikkerheden er ekstra skærpet.

Begge episoder fra Billund Lufthavn understreger, hvordan besiddelse af sådanne knive kan føre til alvorlige konsekvenser. At blive stoppet med en kreditkortkniv resulterer nemlig ikke blot i en bøde, men markerer også en alvorlig overtrædelse af dansk lovgivning.

Det er endnu et eksempel på de strenge sikkerhedsprocedurer, der findes i landets lufthavne, og hvordan overtrædelser hurtigt bliver håndteret. Begge personer måtte betale prisen for at medbringe ulovlige genstande og blev mindet om, at knivloven håndhæves strengt, uanset hvilken type kniv der er tale om.