De højeste stigninger i lønnen siden 1980: Her kan det alligevel koste dig dyrt

Emil Martesen

2 dage siden

|

03/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
De højeste stigninger i lønnen siden 1980 kan koste dig dyrt.

Dagens topnyheder

Der er ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne.

Men selvom de seneste lønstigninger har skabt glæde i de danske husholdninger, så er der en bagside af medaljen.

Nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at lønningerne er steget med 6,5 procent i andet kvartal i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, advarer om, at disse lønstigninger kan have en negativ indvirkning på danskernes pensioner, hvis ikke der spares ekstra op:

"Det er selv sagt godt nyt for danskernes privatøkonomi, at vi oplever de største lønstigninger herhjemme i årtier. Og det er også tiltrængt – ikke mindst i kølvandet på de seneste års høje inflation, der generelt har gjort ondt i husholdningerne", lyder det fra hende ifølge Ekstra Bladet, inden hun tilføjer:

"Men lønstigninger kan faktisk også ende med at koste dyrt på pensionen, hvor man i værste fald risikerer et betydeligt fald i levestandarden som pensionist, hvis man løbende har fået mere i løn og ikke samtidig har indbetalt ekstra til pension".

Hun forklarer, at højere løn typisk medfører en øget levestandard, hvilket skaber forventninger om en lignende standard i pensionstilværelsen.

Problemet opstår, fordi pensionsopsparingen ofte ikke stiger i samme tempo som lønnen, hvilket kan føre til et markant fald i levestandarden som pensionist.

For at undgå dette anbefaler Lindkvist, at man øger sin pensionsopsparing i takt med lønstigningerne.

Anne-Louise Lindkvist understreger vigtigheden af at spare ekstra op, især når lønnen stiger regelmæssigt. Hun anbefaler, at man lader halvdelen af lønstigningen gå til opsparing for at undgå et fald i den forventede pensionsindkomst.