DBU gav Jim Stjerne 2,5 millioner for at stoppe

admin

10 år siden

|

24/03/2014

Dagens topnyheder

Det er ikke kun den tidligere formand Allan Hansen, der har fået et stort millionbeløb, efter at han er stoppet i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Også den tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen har fået en stor sum penge med på vej ud ad døren i DBU.

Jim Stjerne Hansen har fået mere end 2,5 millioner kroner i fratrædelse efter 26 år i spidsen for fodboldforbundet.

Det har frem til nu været uklart, hvad posten "omkostninger i forbindelse med direktørskifte" på tre millioner kroner dækkede over i DBU's regnskab for 2012/13. Men det forklarer den nyvalgte formand Jesper Møller på DBU's hjemmeside.

- Jim havde ved flere lejligheder givet udtryk for, at han ønskede at gå på pension som 60-årig.

- Med udgangspunkt i de forhold, der fremgik af hans ansættelseskontrakt fra 1989, lavede vi i fællesskab en fratrædelsesordning, siger Jesper Møller.

DBU har ud over Jim Stjerne Hansen betalt Jesper Møllers forgænger Allan Hansen et engangsbeløb på 2,25 millioner kroner. Beløbet dækker over pension og konsulentbistand.

Halvanden million kroner er pensionspenge, som DBU's bestyrelse i februar besluttede at give Allan Hansen med tilbagevirkende kraft. Derudover har Allan Hansen fået 750.000 kroner for at hjælpe DBU som konsulent i de kommende tre år.

De mange penge er blevet udbetalt oveni i Allan Hansen og Jim Stjerne Hansens lønninger. Allan Hansen har modtaget en årlig gage på 825.936 kroner.

DBU kom ud af regnskabsåret 2012/13 med et underskud på 9,9 millioner kroner, hvilket var 5,3 millioner mere end det budgetterede underskud.

Jim Stjerne Hansen er i marts blevet afløst af Claus Bretton-Meyer, der har fået titel af direktør i DBU.

/ritzau/