To danskere kan få VM-debut mod Canada

admin

10 år siden

|

14/05/2014

Dagens topnyheder

To spillere kan få debut i VM-sammenhæng, når det danske ishockeylandshold torsdag eftermiddag møder stormagten Canada i holdets fjerde kamp ved A-VM i Hviderusland.

Landstræner Janne Karlsson har onsdag besluttet at skrive både Thomas Spelling og Anders Poulsen på holdkortet til kampen mod canadierne.

Dermed har Danmark registreret 23 af de 25 tilladte spillere ved VM. Af de sidste to åbne pladser kan der kun registreres én markspiller.

Spelling og Poulsen har hele tiden været med i VM-truppen i Minsk, men de har ikke været registreret, og derfor har de fulgt kampene fra tribunen.

Karlsson har nemlig villet holde pladser åbne, hvis nogle af de tilbageværende danskere i NHL-slutspillet skulle melde sig VM-klar.

Efter de seneste kampe i Nordamerika står det dog klart, at Chicago Blackhawks går videre, og dermed er Peter Regin uaktuel til en hasteindtræden i VM.

Det samme er formentlig Frederik Andersen, der dels er meldt skadet, dels har minimum to kampe endnu med Anaheim Ducks.

Til gengæld kan Lars Eller og Montreal Canadiens ryge ud natten til torsdag dansk tid. Canadiens skal spille en alt-eller-intet-kamp på udebane mod Boston Bruins.

At Thomas Spelling og Anders Poulsen kommer med i udskiftningsboksen mod Canada, er dog ingen garanti for, at de også kommer på isen.

En anden debutant i VM-sammenhæng, Phillip Bruggisser, fik eksempelvis slet ingen spilletid i kampene mod Sverige og Norge, inden han blev noteret for et par minutters istid i sejren over Italien.

/ritzau/