Dansk sygehus jubler over cancer-dræber: Så stor succesrate har den

Mathias Busekist

36 uger siden

|

14/04/2024
Nyheder
Foto: Sygehus Lillebælt
Foto: Sygehus Lillebælt
Det er historiske gode tal, de lægger for dagen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Epcoritamab.

Det er ved hjælp af ovennævnte, at Sygehus Lillebælt behandler mennesker med tilbagevendende lymfekræft.

Og det har vist sig at være intet mindre end en strålende idé, skriver Ekstra Bladet.

Pressemeddelelsen, som Sygehus Lillebælt har udsendt, informerer nemlig om, at de som det første sygehus i Danmark har givet lægemidlet til deres patienter, samt at hele 40 procent af patienterne med tilbagefald oplever positive resultater.

"Med det her lægemiddel oplever 40 procent af patienterne, at deres lymfekræft svinder i et omfang, så den ikke længere kan måles, og af de 40 procent, vil seks ud af ti patienter være uden yderligere tilbagefald de næste to år."

"Det er historisk godt," udtaler Michael R. Clausen, overlæge og leder af forsøget, som udgår fra Hæmatologisk Klinisk Forskningsenhed (HKFE) på Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus.

Sygehus Lillebælt kan videre bekræfte, at man hvert år diagnosticerer 500 danskere med aggressiv lymfekræft. Heraf får 20 procent af dem tilbagefald.

Det er selv samme danskere, man nu øjner at hjælpe ved hjælp af ovennævnte middel.

Sygehuset fortæller, at man for blot få år siden ville opleve, at kun ti procent af de, der oplever tilbagefald, ville være så heldige, at kræften kunne behandles, så den ikke længere kunne måles.

Halvdelen ville ikke overleve med mere end seks måneder.

Men siden man begyndte at give doser af epcoritamab til patienter, og fandt ud af, at det ikke gav alvorlige bivirkninger, blev der skruet op for doseringerne.

Her fortæller han, at medicinen nu også bliver tilbudt på forsøgsbasis til patienter med andre former for lymfekræft og leukæmipatienter.

"Fra man opdagede, at det virkede godt på en sygdom, har vi gradvist forsøgt at give det til patienter, som havde sygdomme, som er 'i familie' med aggressiv lymfekræft, og her virker det også rigtig godt, så det har bare udvidet sig mere og mere," siger Michael R. Clausen.