Dansk svinekød kan blive i svenske butikker

admin

10 år siden

|

20/05/2014

Dagens topnyheder

Der er stadig plads til dansk svinekød i de svenske kølediske.

Det oplyser Svensk Dagligvaruhandel, der er brancheorganisationen for dagligvarer i Sverige, tirsdag. De vil absolut ikke indføre en boykot af dansk svinekød.

- Dansk kød har en vigtig rolle i svenske butikker, og vi er ivrige efter at gå i dialog med den danske svineproduktion, siger direktør Karin Brynell til det svenske nyhedsbureau TT.

Mandag mødtes Landbrug & Fødevarer og repræsentanter fra den danske slagteribranche med den svenske detailhandel, hvor der blev snakket om den danske svineproduktion.

- Den danske svineproduktion viser forståelse for, at der er en stærk offentlig mening i Sverige. Men vi er skuffede over, at de ikke kunne komme med mere konkrete løsninger. Vi vil foreslå nye møder, siger Karin Brynell

Mandag foreslog den svenske politiker Hans Hoff, der er medlem af Riksdagen for Socialdemokraterna, ellers, at dansk svinekød skulle forbydes.

Derudover har den svenske EU-kandidat Ebba Busch fra Kristdemokraterna anmeldt Danmark til Europa-Kommissionen, da hun mener, at den danske svineavl bryder med EU-reglerne.

Debatten om danske slagtesvins levevilkår har kørt på højtryk i Sverige de seneste par uger. To svenske supermarkeder har allerede boykottet dansk svinekød, blandt andet fordi danske svin bliver fikseret i bure og på grund af det høje antibiotikaforbrug i branchen.

Men det er ikke kun på et politisk plan, at der har været utilfredshed med det danske kød. Nogle svenske forbrugere er også klar til at droppe bacon og koteletter fra Danmark.

I en afstemning på hjemmesiden for den svenske avis Expressen har mere end 10.000 læsere svaret på, om der skal indføres et boykot. Mere end tre fjerdedele har svaret ja.

/ritzau/