Danish Crown ser muligheder i medarbejderselskaber

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Danish Crown var parat til at lukke svineslagteriet i Rønne på Bornholm, hvis de ansatte ikke sagde ja til at gå otte procent ned i løn.

Men nu er slagteriet reddet efter intense forhandlinger mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Industri, DI. Løsningen er blevet en mindre lønnedgang, end den Danish Crown havde sat næsen op efter.

I stedet er der åbnet mulighed for, at de ansatte kan skyde 3,5 procent af lønnen ind i et medarbejder-investeringsselskab - med den mulighed for, at pengene kommer retur efter fem år.

Ole Wehlast, der er forbundsformand i NNF, understreger, at løsningen kun gælder Bornholm. Men hos Danish Crown ser man alligevel muligheder i den ordning.

- Jeg håber, vi i efteråret kan tage en diskussion af medarbejderselskaber generelt, siger Jesper Friis, der er direktør i DC Pork, til TV2 News.

Danish Crown meldte allerede i januar ud, at slagteriet på Bornholm skulle spare 25 millioner kroner om året. Om det mål kan opfyldes med aftalen, er ikke sikkert. Men det er i hvert fald et skridt på vejen.

- Aftalen betyder, at det at producere på Bornholm kommer ned på et niveau, hvor det kan konkurrere med andre slagterier i Danmark, siger Jesper Friis.

Danish Crown har måttet sluge nogle kameler for at få aftalen i hus:

- Vi er gået på kompromis, da vi blandt andet ikke har fået den lønnedgang, vi gerne ville have, siger Jesper Friis.

Aftalen skal løbe over fem år. Men direktøren regner ikke med, at slagteriet skal lukke, når aftalen udløber.

- Vores intention er ikke at lukke slagteriet om fem år. Men det betyder, at vi skal genforhandle om fire et halvt år. Vi kommer til at putte penge i slagteriet derovre, fordi vi også tror, det er der om fem år, siger Jesper Friis til TV2 News.

/ritzau/