admin

10 år siden

|

11/05/2014

Danskerklubben Evian, der tæller Daniel Wass og målmand Jesper Hansen, skal ud i en nervepirrende kamp i sidste runde for at sikre sig en ny sæson i den bedste franske liga.

Begge danskere spillede hele lørdagens hjemmekamp, der blev vundet 2-0 over Nice. Det betød, at holdet kunne sikre sig mod nedrykning, hvis Sochaux samtidig tabte til Rennes på udebane. Men Sochaux hentede en vital sejr på 2-1.

Inden den sidste spillerunde ligger Sochaux lige under nedrykningsstregen med 40 point, mens Evian ligger lige over med 41 point. Netop de to hold mødes i den sidste runde på lørdag. Sochaux har fordel af hjemmebane, mens Evian har fordel af at kunne nøjes med uafgjort for at overleve.

Den næstsidste spillerunde bød også på topopgøret mellem Lille med Simon Kjær og Paris Saint-Germain med Zlatan Ibrahimovic.

Kjær spillede hele kampen på hjemmebane, men kunne ikke forhindre den allerede kårede mester i at vinde 3-1. Lille havde dog svære vilkår reduceret til 10 spillere grundet et rødt kort allerede i første halvleg.

Med nederlaget må Lille vente til den sidste spillerunde med at sikre sig tredjepladsen, der giver kvalifikationskampe til Champions League.

Endelig spillede den tidligere Esbjerg-angriber Martin Braithwaite alle 90 minutter, da hans klub, Toulouse, tabte 0-2 ude til Guingamp.