Contador vil nødig vinde i Dauphiné

admin

10 år siden

|

08/06/2014

Dagens topnyheder

Tinkoff-Saxos kaptajn Alberto Contador har to samlede sejre og to andenpladser i de etapeløb, han har kørt i denne sæson.

Søndag indleder han det ugelange etapeløb Critérium du Dauphine, som er hans sidste cykelløb inden Tour de France.

Det er samtidig den første test mellem Tour-favoritterne Chris Froome (Sky), Contador og Vincenzo Nibali (Astana).

Contador har imidlertid aldrig vundet etapeløbet i Alperne, og det har han heller intet ønske om denne gang.

- Om jeg vinder eller ikke vinder løbet vil ikke ændre noget for mig. Dauphiné er et vigtigt løb for mig i forhold til Tour de France.

- Måske vil det være bedst for mig ikke at vinde, for det jeg har heller ikke gjort tidligere, og måske vil det kunne skabe noget tvivl hos mig, siger Contador.

Her tænker han formentlig på, at en sejr nu kan være tegn på, at han rammer topformen for tidligt.

- Det her er et forberedelsesløb. Tour de France bliver først afgjort i den sidste uge, og jeg skal også køre Vuelta á Espana efter Touren, så jeg skal ikke være perfekt endnu, siger han.

Contador holdt pressemøde før Dauphiné og kunne her svare på, hvorfor hans forår er gået langt bedre end tidligere. Han lignede nemlig ellers en mand, som var meget langt fra sit gamle jeg i sidste års Tour de France og andre løb.

- Vinteren har været meget forskellig fra de foregående to eller tre år. Min dag har kun været koncentreret om cykling, og jeg har fået den optimale træning og hvile, fordi jeg vidste, at det her år ville blive en udfordring på grund af de manglende resultater sidste år, siger han.

Både Bradley Wiggins i 2012 og Chris Froome i 2013 vandt Tour de France efter at have vundet i Dauphiné i juni.

Tour de France begynder 5. juli i Leeds.

/ritzau/