Brøndby sigter skyhøjt med ny talentmålsætning

admin

10 år siden

|

14/04/2014

Dagens topnyheder

Brøndby IF præsenterede mandag sit nye projekt inden for talentudvikling med navnet Brøndby Masterclass.

Over tre år skal talentudviklingen implementeres i det eksisterende arbejde med unge spillere i den storkøbenhavnske vestegnsklub. Efter 10 år skal projektet evalueres, og målsætningen er ambitiøs.

- Klubben skal være de bedste i Norden til at udvikle egne spillere, slår sportsdirektør Per Rud fast flere gange under klubbens præsentation.

Inden for projektets løbetid på 10 år skal Brøndby være i stand til at levere 50 procents egne talenter til klubbens superligahold, og ambitionen er, at holdet permanent skal ende i top-tre i Superligaen.

Nøglen til succes bliver at lære spillerne klubbens spillestil og kultur. Med udgangspunkt i superligaholdet skal spillere helt ned på U10-niveau sættes ind i, hvordan der spilles fodbold på vestegnen.

Per Rud forklarer, at det kommer til at koste mange penge og mange ressourcer. Blandt andet skal et væld af eksperter bidrage med analyser, kostråd og spillemæssig udvikling og sørge for, at projektet kommer i mål.

Men sportschefen ønsker ikke at sætte et konkret beløb på, hvor mange penge, der reelt er tale om, men han forklarer, at man ønsker at spare på spillerkøb så vidt muligt.

- Det er fuldstændig umuligt at regne ud, hvad beløbet på vores talentudvikling er. Det ville også være forkert at sige noget om. Det er jo ikke sådan, vi kan måle det, og jeg vil ikke sige, hvad vi bruger af penge på det i de næste tre år.

- Vi har sagt, at vi kommer til at bruge rigtig mange millioner kroner over en treårig periode på det her projekt, men vi tror på, at vi om tre år kan få en billigere førsteholdstrup ved at trække på udviklingen af vores egne ungdomstalenter.

- Nogle år kommer vi måske til at købe en enkelt spiller, mens der andre år slet ikke vil blive købt spillere, siger Per Rud.

Brøndby spillede i sidste sæson i perioder med 50 procent egne spillere fra ungdomsafdelingerne, men klubben måtte samtidig kæmpe om overlevelse i Superligaen.

- Kunsten for os er at lave et hold, der ligger i top-tre med egne spillere. Det tager tid med talentudvikling, og derfor har det fået tre år til at komme i gang på, siger Per Rud.

/ritzau/