Boko Haram slår til igen og dræber mange civile

admin

10 år siden

|

05/06/2014

Dagens topnyheder

Den militante islamistiske bevægelse Boko Haram frygtes at have nedslagtet hundredvis af mennesker under et angreb på fire landsbyer i det nordøstlige Nigeria.

Det oplyser lokale beboere og lovgivere fra regionen.

Flere ledere i de små samfund siger, at dødstallet efter angrebet i Gwozda i delstaten Borno kan være så højt som 400 til 500.

Der er ikke andre uafhængige kilder til at bekræfte tallet, da kommunikationslinjerne til det nordøstlige Nigeria er begrænset.

- Myrderierne er massive, men ingen kan give et tabstal lige nu. Ingen har været i stand til at nå frem til stedet, for oprørerne befinder sig stadig der. De har overtaget hele området, siger parlamentarikeren Peter Biye, der er valgt i Gwozda.

- Der ligger døde spredt over hele området, og folk er flygtet, fortæller han.

Han fortæller, at angriberne kun sparede kvinderne, men små drenge, blev "revet af kvindernes ryg og dræbt". De formodede islamister jagede folk på motorcykler og skød dem.

Angrebet begyndte tirsdag og fortsatte onsdag. Det rapporteres at huse og kirke er brændt ned til grunden. Delstaten Borno er Boko Harams højborg.

Boko Haram har dræbt tusinder af mennesker siden 2009, hvor bevægelsen blev stærkt radikaliseret. Islamisterne lavede overskrifter verden rundt, da de i april bortførte over 200 skolepiger i Borno.

De fleste af pigerne er ikke blevet fundet, og der gættes på, at Boko Haram har ført dem til nogle af de nabolande, der støder op til det nordøstlige Nigeria.

USA, Frankrig og Storbritannien er blandt de lande, der har tilbudt Nigeria hjælp til at finde og befri pigerne.

Boko Harams leder, Abubakar Shekau, har truet med, at han vil sælge de bortførte piger som slaver.

Torsdag har Storbritanniens udenrigsminister, William Hague, meddelt, at London næste uge skal danne ramme om et møde med afrikanske og vestlige ledere, som skal forsøge at finde en løsning på Boko Harams hærgen.

/ritzau/AFP