Fire københavnske betjente, der har arbejdet tæt sammen med et bandemedlem om en narkosag, er endnu ikke blevet afhørt.
Bandemedlemmet har formentlig optrådt som ulovlig agent, har Retten i Glostrup fastslået.
Han truede og pressede tilsyneladende en chef fra sin tidligere arbejdsplads til at fremskaffe to kilo amfetamin, fremgår det af dommen.
I den politiaktion, som fulgte efter bandemedlemmets trusler og bestilling, blev chefen og to andre mænd anholdt ved Glostrup Storcenter.
De fandt både to kilo amfetamin i en bil og yderligere syv kilo i en lejlighed. Og på grund af den store fangst belønnede politiet bandemedlemmet med en dusør.
Imidlertid var aktionen som nævnt muligvis resultat af en ulovlig efterforskning. Og der er også mistanke om, at betjentene - formentlig i et forsøg på at dække over samarbejdet med bandemedlemmet - har løjet i en politirapport.
Derfor er forløbet sendt til undersøgelse hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP. Men her betragter man åbenbart ikke sagen som hastende.
- De er ikke blevet afhørt, og de er heller ikke blevet indkaldt til en afhøring, oplyser advokat Torben Koch, der repræsenterer de fire betjente.
DUP modtog sagen 30. december sidste år. Hvad der er sket i de tre måneder, ønsker DUP's efterforskningsleder, Niels Raasted, ikke at sige.
- Jeg kan ikke komme med detaljer. Og om efterforskningen er bred eller smal, vil jeg ikke udtale mig om, siger Niels Raasted.
Det tætte samarbejde mellem politiet og bandemedlemmet er kommet frem, fordi narkosagen blev overdraget til Københavns Vestegns Politi.
De anholdtes mobiltelefoner blev undersøgt, og det var i den forbindelse, at meddelerens navn dukkede op.
Men da efterforskerne afhørte manden og sigtede ham for at bestilt to kilo amfetamin, afslørede han sit nære samarbejde med Københavns Politi.
Først når DUP er færdig med sin undersøgelse, kan Vestegnens Politi afgøre, om politikollegernes meddeler i København skal tiltales, eller om sagen skal opgives.
Politiets chefer skal føre stram kontrol med det følsomme samarbejde med meddelere.
Netop dette område var et af emnerne ved statsadvokatens tilsyn med politiet sidste år. Om der blev rejst kritik, ønsker vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich ikke at oplyse til Ritzau.
Københavns Politi har ingen kommentarer til sagen.
/ritzau/