Badehotellet får lunken modtagelse: For mange klichéer

admin

|

31/12/2013

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Scenen er 1920'ernes Vestjylland i TV2's nye dramaserie Badehotellet, som blev sendt første gang mandag aften.

Rollelisten er besat af en lang række af kendte danske skuespillere, og med Krøniken-forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad som hovedforfattere er der lagt op til seersucces.

Men anmelderne er ikke vildt begejstrede for den nye dramasatsning, som følger overklassegæster og personale på badehotellet.

Blandt andet får seriens første afsnit kritik for at være klichépræget og forudsigelig. Til gengæld er der ros til de smukke billeder og enkelte skuespilpræstationer.

Morgenavisen Jyllands-Posten deler tre stjerner ud til serien, som får ordene "underholdende, men også lidt overfladisk og temmelig overspillet" med på vejen.

Der er dog ros til seriens unge skuespillere.

- Deres spillestil og manerer kender vi jo ikke til bevidstløshed, hvilket man, med al respekt, ikke kan sige om for eksempel rækken af brovtende, selvglade og ufølsomme karrieremænd på hotellets gæsteliste, skriver anmelderen.

Noget mere skrap er Ekstra Bladets anmelder, som giver serien to stjerner med overskriften "Intet halløj på 'Badehotellet".

- Højdepunktet af spænding undervejs var, da der manglede æg til morgenmaden!

- Men det problem blev selvfølgelig løst i en fart, så alle kunne ånde lettet op og hoppe videre til næste kliché, lyder det om serien, som ifølge anmelderen har tempo og timing fra før farvefjernsynets barndom.

Også fra BT er der hug for, at seriens persongalleri fortaber sig i klichéer og en "overkæk tone".

Med to stjerner sætter anmelderen sin lid til Rosalinde Mynster som Fie, der "er den eneste, der ikke larmer, og som får lov til at spille mere end en skarpskåret kliché".

- Hende sætter vi vores lid til i forhold til de næste fem afsnit, hvor man håber, at der bliver plads til udvikling i en historie, der indtil videre mest bygger på fordomme mellem jyder og københavnere, lyder det i BT.

Også Berlingskes anmelder håber på unge Fie og de andre af seriens kvindelige figurer.

- Endnu mangler vi at få alfahannernes kvindelige vedhæng foldet ud, forhåbentlig kan det skubbe til forudsigeligheden, skriver anmelderen og kvitterer med tre stjerner blandt andet for Ole Thestrup og Bodil Jørgensens præstationer som hotelejer og -frue.

Politikens anmelder giver også tre stjerner til serien under overskriften "Badeferie med masser af klichéer".

- Der er masser af guf og paralleller til vor tid i det historiske udgangspunkt: Finanskrise, kropsfiksering, økonomisk uvished og fornemmelsen af at leve i overgangstider, men indtil videre sander det bogstaveligt talt til i flirt og forudsigeligt pjat, lyder det.

/ritzau/