Afslører: Nu har denne del af Danmark fået sin egen ordbog

Sarah S

42 uger siden

|

17/11/2023
Nu har en del af landet fået sin egen ordbog.

Dagens topnyheder

Thy-ordbog – Dialekter i Thy i mands minde er udarbejdet af Torben Arboe – der selv er thybo – fra Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning på Aarhus Universitet. De to bind udkommer den 17. november, og det skal fejres!

Thy-ordbogen er en ordbog baseret på Torsten Balles optegnelser fra Thy, som består af cirka 17.000 sedler med omfattende definitioner og dertilhørende illustrationer. Lærer, arkivar og dialektforsker Torsten Balle (1900-1979) var en indfødt thybo, som var uddannet i brugen af lydskrift og med et skarpt øre for dialektens nuancer. 

Det fortæller Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Den færdige Thy-ordbog er et 700-siders værk med en detaljeret sproglig-saglig indledning. Ordbogen indeholder over 200 nye illustrationer af Hans Møller, hvoraf halvdelen er baseret på Torsten Balles oprindelige materiale.

Ordbogen kan fra 17. november købes hos boghandlerne eller direkte hos Forlaget Knakken. Læs også mere i forlagets beskrivelse af udgivelsen her.

Reception i anledning af udgivelsen finder sted i KulturRummet, Thisted Bibliotek fredag den 17. november. Alle er velkomne til at deltage i fejringen af den flotte nye udgivelse. 

Tid og sted: Fredag d. 17. november kl. 14-16.45. 

KulturRummet, Thisted Bibliotek, Tingstrupvej 19, 7700 Thisted.