Ærgerlig Thorning ønsker DF tillykke med kanonvalg

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Socialdemokraterne går tilbage og mister et mandat efter søndagens valg til EU-Parlamentet, men partiets formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, blev alligevel mødt af store jubelscener, da hun entrerede partiets valgfest på Christiansborg sammen med spidskandidat Jeppe Kofod.

- Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, for hver eneste socialdemokrat i parlamentet gør en forskel.

- Men jeg er sikker på, at Jeppe hurtigt bliver Danmarks stærkeste stemme i parlamentet, siger hun i sin tale.

Ligesom gruppeformand Henrik Dam Kristensen tidligere på dagen hæfter hun sig ved, at partiet overlevede efterårets kommunalvalg som landets største parti.

- Inden for kort tid har vi nu haft to valg, og to gange har vi nu vist, at rygterne om Socialdemokraternes bortgang og elendighed er stærkt overdrevne, siger hun.

Valget endte med at blive et langt sejrsridt for Dansk Folkeparti, der står til fire mandater og mere end hver fjerde stemme.

Men Thorning lover, at hun vil høje øje med DF, som, hun mener, er kommet for let til sejren.

- Med mange stemmer følger også et stort ansvar. Og det bliver spændende at se, om Dansk Folkeparti vil bruge sine mandater på at styrke kampen mod social dumping, eller man vil fortsætte med at sige en ting og gøre noget andet, siger hun.

- Dansk Folkeparti, vi holder øje med jer.

Spidskandidat Jeppe Kofod ærgrer sig ligeledes over, at man mister en mandat og går tilbage. Målsætningen om et bedre valg end i 2009 lykkedes dermed ikke for den mangeårige folketingspolitiker.

- Man må sige, at som stemmerne falder, ryger der et mandat over til De Radikale, så stort tillykke til dem. Tre mandater kan vi være stolte over. Vi har holdt skindet på næsen, og det kan vi være tilfredse med, siger han.

/ritzau/