Aalborg-kreds dumper Lars Løkke

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Tre ud af fire lokalforeninger i Venstres kreds Aalborg Nord bakker det lokale folketingsmedlem Preben Bang Henriksen op i, at Lars Løkke Rasmussen skal træde tilbage som partiets formand, skriver DR Nordjylland.

Winnie Lauritzen, formand for Aalborg Nord-kredsen, har talt med tre af de fire lokalforeninger i kredsen. De tæller tilsammen 450 medlemmer.

- De siger alle, at nu må nok snart være nok. Lars Løkke Rasmussens person er efterhånden kommet til at skygge så meget for den politik, vi gerne vil melde ud, siger Winnie Lauritzen til P4 Nordjylland og tilføjer, at Venstre som parti slet ikke bliver hørt.

- Alt drejer sig om bilag, tøjkøb, rejser, og hvad ved jeg. Det kan vi simpelthen ikke leve med. Vi må videre, mener hun.

Kredsformanden er overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen nu har kostet Venstre stemmer ved to valg. Op til kommunalvalget var der nemlig diskussion om hans luksusrejser for den internationale klimaorganisation GGGI.

- Jeg er overbevist om, at den sag kostede os stemmer ved kommunalvalget her i Aalborg. Nu skete så det samme op til europaparlamentsvalget. Det er uacceptabelt at fortsætte på den måde, siger kredsformanden.

Winnie Lauritzen siger til P4 Nordjylland, at medlemmerne ikke tør risikere at gå til et folketingsvalg med Lars Løkke Rasmussen som formand.

- Der kommer jo en ny sag. Det ved vi. Så skal vi igen bruge tid på at diskutere bilag, eller hvad ved jeg, siger hun til radioen.

Preben Bang Henriksen trak som det første medlem af Venstres folketingsgruppe sin støtte til formanden mandag aften.

Og medmindre Lars Løkke fremlægger bilag for at have betalt korrekt skat, forlader Preben Bang Henriksen Venstre, lyder det.

- Det er bilagssagen generelt, men i særdeleshed at han ikke har fremlagt dokumentation for tøjkøb og for beskatning af resten. Det ville være særdeles nemt at fremlægge, hvis man havde lyst til det. Men når han alligevel lader være, efterlader det et indtryk i befolkningen af urent trav.

- Derfor håber jeg, der bliver indkaldt til ekstraordinært landsmøde, hvor vi kan vælge en ny formand, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord.

/ritzau/