Åbningsstadion bliver ikke klar til sidste VM-test

admin

|

30/05/2014

Dagens topnyheder

Arena de São Paulo bliver ikke klar til søndagens afsluttende test forud for VM-åbningen den 12. juni.

Om blot 15 dage vil hele verdens øjne være rettet mod det store stadion med plads til 65.000 tilskuere, når åbningskampen mellem Brasilien og Kroatien bliver fløjtet i gang.

Det var planen, at den sidste sidste og afsluttende test før VM-slutrunden skulle finde sted søndag i et ligaopgør mellem Corinthians og Botafogo.

Brandmyndighederne er dog bekymret for to store tilskuerafsnit med plads til 10.000 tilskuere hver. Derfor vil der maksimalt blive lukket 40.000 tilskuere ind til kampen.

Generalsekretæren for det internationale fodboldforbund (Fifa), Jerome Valcke, inspicerede Arena de São Paulo den 21. maj og udtalte på det tidspunkt, at det er helt vitalt, at stadion vil blive testet med det antal tilskuere, der forventes under VM.

Udtalelsen kom blot tre dage efter en kamp, som med 36.000 publikummer på tribunerne havde blotlagt flere åbenlyse problemer.

Flere elevatorer inde på stadion var i stykker, og belysningen uden for stadion fungerede ikke alle steder. Manglende tagbelægning betød også, at flere tilskuere måtte søge ly for en regnbyge på de bageste række af tribunerne.

/ritzau/