8.000 finansjob er forsvundet i provinsen under krisen

admin

|

30/03/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

De ansatte i finansbranchen har været igennem et regulært blodbad, siden krisen begyndte i 2008.

Værst er krisen ifølge Jyllands-Posten gået ud over de ansatte i bank-, kredit- og forsikringsbranchen i provinsen.

Mens Region Hovedstaden er sluppet med et tab på cirka 700 fuldtidsstillinger i perioden 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2013, har resten af landet i samme periode mistet 8.000 fuldtidsstillinger svarende til 20 procent af jobbene.

Region Sjælland lider mest med et tab på 30 procent af alle fuldtidsstillinger i sektoren. Det viser nye tal fra Estatistik.

Formand Kent Petersen fra Finansforbundet kalder udviklingen ærgerlig.

Men ser man bort fra de varslede sparerunder i Nykredit, Danske Bank og Nordea, som vil koste endnu flere fuldtidsstillinger, tror han på, at branchen har været igennem det værste og snart går lysere tider i møde.

- Jeg er ærgerlig over, at så mange af vores medlemmer betaler prisen for finanskrisen. Men på to-tre års sigt er jeg optimist, og jeg tror på, at der igen vil blive efterspurgt arbejdskraft, siger Kent Petersen.

Undersøgelsen fra Estatistik slår fast, at de ansatte i finansbranchen i dag har et meget højere uddannelsesniveau, end de havde for 10 år siden.

Fra 2003 til 2013 er antallet af bankansatte med en universitetsuddannelse således vokset med hele 72 procent, og antallet af ansatte med en kort eller mellemlang uddannelse er vokset med 57 procent.

I dag er det i høj grad finansøkonomer, finansbachelorer og andre akademikere, som finder beskæftigelse i branchen, modsat tidligere, hvor en bankrådgiver typisk var uddannet i banken via gammeldags "mesterlære".

/ritzau/