5 myter om sex der skal manes i jorden NU

K P

454 uger siden

|

14/04/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Unge kvinder ved ikke nok om kroppen og prævention. De ved hverken, hvordan kvindekroppen fungerer, eller hvilke “knapper”, der skal trykkes på, når de har sex. På sigt skader det selvsagt tilfredsheden med sexlivet, og lige så bekymrende er det, at de risikerer at blive uønsket gravide.

Kvinderne er altså direkte misinformerede om deres kroppe, sex og prævention. Det viser en ny, international undersøgelse blandt 5.912 yngre kvinder (20-29 år) på tværs af 12 lande.

Ud fra resultaterne er det derfor på høje tid, at følgende myter punkteres én gang for alle:

1) "G-punktet er noget, der sidder på en guitar"
Nej, det er ej. Det handler ikke om musik - kun den søde af slagsen, der kommer ud af et godt samleje. Men over halvdelen af de adspurgte kvinder (53%) ved ikke, at g-punktet er et udtryk for en del af kvindens underliv. 

Lad os dræbe myten om, at det skulle være noget som helst andet, og forklare: Ifølge tysk-amerikansk gynækolog Ernst Gräfenberg har nogle kvinder et særlig følsomt sted, et par centimeter inden for i skeden. Det sidder i skedens forvæg. Hans tese er, at hvis G-punktet stimuleres seksuelt, oplever kvinden en særlig intens orgasme. Ikke alle er enige i, at punktet eksisterer, men hvis det gør, er det altså i kvindens underliv.

Læs også: Undersøgelse: Mænd føler sig tvunget til sex

2) Menstruation er ikke "en sikker periode"
En ud af ti af kvinderne tror ikke, man kan blive gravid under menstruation. Men det kan man, og det skyldes bl.a., at sæd kan holde sig i op til syv dage i kvindens skede, og at kvinders menstruationscyklus er vidt forskellige.

"Præventionsmetoden" med at have sex på visse tidspunkter af måneden og udøve afholdenhed resten af tiden er dermed meget usikker som præventionsform. 

3) Sex gør ondt
De personer, der har medvirket i undersøgelsen er mellem 20 og 29 år, og skulle meget gerne have haft nogle gode oplevelser med sex.

Desværre svarer over halvdelen (59%!), at de tror, at størstedelen af kvinder oplever smerter under sex. Et råd herfra: Hvis det gør ondt, gør han/I noget forkert.

4) Prævention er skadeligt
Næppe: Kun for den sædcelle, du ikke vil befrugtes med. Hver fjerde kvinde i undersøgelsen tror dog, at langtidsvirkende prævention (fx spiraler) kan skade fertiliteten på lang sigt. Det er der intet, der beviser, så dén myte kan også godt aflives. 

Dertil kommer, at hver tredje kvinde tror, at langtidsvirkende prævention så som spiraler udelukkende er til kvinder, der har født. Det er også en myte – er man utryg, kan man eksempelvis få såkalte minispiraler, der varer tre år frem for fem år og fylder en smule mindre i underlivet. Medicinalvirksomheden Bayer har desuden lavet hjemmesiden prævention.dk, der oplyser om forskellige måder at beskytte sig på under sex, hvis man savner information om emnet. 

5) Kvindekroppen er et mysterium
Måske – men det behøver den ikke være, og der er masser af viden at søge på nettet. Men tre ud af fire (73%) kvinder svarer, at de ikke kender til anatomien af kvindens underliv. Det vil sige: Deres. Eget. Underliv!

Måske denne video for børn kan give et hint:

Kvinderne, der har deltaget i undersøgelsen kommer fra Frankrig, Canada, Irland, Tyskland, Ungarn, Polen, Tjekkiet, Estland, Italien, Letland, Slovenien og Litauen.

Læs også: 5 ting, du troede om din skede, som er løgn

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: