18-årige Noah med opråb til Føtex-kunder: Nu vælter kritikken ind

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

09/05/2024
Foto: blazg/Shutterstock
Foto: blazg/Shutterstock
Nu står den unge Noah offentligt frem.

Dagens topnyheder

Noah Ejlertsen, en 18-årig detailelev i Føtex Rosengårdcentret, har taget til orde for at belyse den stigende aggression, som unge butiksansatte møder fra visse kunder.

I en video udgivet af HK Ungdom deler han, hvordan det er at stå i frontlinjen i detailhandlen, hvor ikke alle interaktioner med kunderne er behagelige.

"For eksempel har jeg været nødt til at sende to ungarbejdere hjem. Ikke fordi deres vagt var forbi. Men simpelthen fordi, de var brudt grædende sammen, fordi der var en kunde, der havde overfaldet dem verbalt," fortalte Ejlertsen i videoen, der hurtigt gik viralt med over 145.000 visninger på Instagram.

Tendensen til aggressiv adfærd er ikke isoleret til enkelte hændelser, ifølge Ejlertsen, men synes at være en del af en større og mere bekymrende trend.

"De kan sige, at vi ikke kan finde ud af at passe vores arbejde, og at de selv kan gøre arbejdet på to minutter. De prøver at negligere vores arbejde ved at svine os til. Det er nok fire gange om ugen," forklarer Ejlertsen

til Fyens.dk.

Hadet fortsætter på internettet

Den unge butikselev udtrykker stolthed over sit arbejde og går langt for at yde god service, men finder det udfordrende, når mødet med kunder bliver negativt. Udfordringerne bliver ikke mindre af, at nogle kunder tilsyneladende også følger med over på de sociale medier, hvor ubehagelige kommentarer fortsætter.

På grund af grænseoverskridende og ubehagelige beskeder, valgte HK Ungdom at slukke for kommentarer på den omtalte video.

"Debatten begyndte at gå personligt på mig. Når folk begynder at svine mig til i tråden, så bekræfter det mig i, at der er noget om det. At det er endnu mere vigtigt at gå ind i sagen. Måske burde jeg blive ramt og chokeret, men for mig er det en endnu større motivation," udtaler han.

En rapport fra Jobpatruljen 2023 understøtter Ejlertsens oplevelser ved at påvise, at hver sjette unge i fritidsjob har følt sig utryg på arbejdet. De fleste af disse job er inden for supermarkeder, detailbutikker og bagerier, hvor et stort flertal af ansatte har oplevet at blive talt til på en nedladende måde.