Er det en frugt, er det en grøntsag eller er det egentlig en nød? Avocadoen er en mystisk ting, som pludselig fik stor popularitet i Vesten i løbet af 10'erne.
Den grønne frugt (ja, det er en frugt og ikke en grøntsag) vokser på træer i varme lande. Den kommer oprindeligt fra Mellemamerika, men den dyrkes også i den amerikanske delstat Californien og i Spanien, Tyrkiet og Israel.
Herhjemme kan man desuden godt gro et avocadotræ, men du skal have mere end almindeligt grønne fingre, hvis det skal lykkes dig at få frugter på. Heldigvis kan du blot hoppe i ethvert nærliggende supermarked og købe den fedtfyldte frugt, da stort set alle steder sælger den efterhånden.
Der er dog lige ét problem, som alle avocado-elskere med garanti kender til.
Avocadoer er nemlig nogle udspekulerede små banditter, som stort set aldrig har den modenhed, som de skal have. Enten er de umodne og alt for hårde, ellers er de overmodne og helt brune og slatne.
Øjeblikket, hvor de er perfekt modne, cremede og lysegrønne, virker til at vare ca. 2-3 sekunder, og mange oplever derfor, at de bliver nødt til at smide størstedelen af deres (ofte dyrtindkøbte) avocadoer ud, hvilket er en skam...
Heldigvis er der hjælp at hente! Et smart trick til at få perfekte avocadoer hver gang har nemlig spredt sig på de sociale medier.
Ifølge influenceren Didde Mikkelsen, der har tæt på 3.000 følgere på Instagram, skyldes problematikken nemlig, at de fleste mennesker opbevarer avocadoer forkert.
I stedet for at lade dem ligge i bakken og enten opbevare dem på køkkenbordet, i skabet eller i køleskabet, så skal de nemlig opbevares i en lukket beholder med vand og så i køleskabet.
På den måde beholder de angiveligt den modenhed, som de har på tidspunktet, man ligger dem i, og hvis man putter modne avocadoer i beholderen med vand, kan man derfor ifølge influenceren holde dem perfekt modne i ugevis.
Se, hvordan du skal gøre, i videoen herunder.