Kig efter dette, når du køber rødt kød: De fleste overser det

Henrik Rothenbücher

74 uger siden

|

17/07/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste er ikke opmærksomme på dette, når de køber rødt kød.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når du planlægger ugens måltider og overvejer at forkæle dig selv med en bøf til middag, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger dit stykke kød i supermarkedet.

Dette råd kommer fra Mike Reid, dommer på Channel 4's Five Star Kitchen og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranterne, som er en kæde af argentinske spisesteder kendt for deres fantastiske bøffer. Det skriver det britiske medie The Mirror.

Ifølge Reid er farven på bøffen i sig selv "meget vigtig".

Han råder folk til at holde sig væk fra de stykker kød, der er virkelig røde, fordi det normalt betyder, at det er et meget ungt, for nylig slaget dyr, der ikke er ældet, så det har ikke udviklet meget smag og vil ikke være lige så mør eller blød. I stedet for at lede efter lyse røde bøfstykker foreslår Reid at vælge mørkere kød.

"Kødet oxiderer naturligt, når det er skåret, og når det ældes, bliver det mørkere i farven, så du vil normalt have et bedre stykke oksekød, jo mørkere det er. Oxidering er okay, det ændrer ikke på smagen," siger han.

Reid anbefaler at gå til en slagter for at købe dit kød, hvis du kan. Men hvis du foretrækker at få det fra et supermarked af bekvemmelighedsmæssige årsager, så anbefaler han at se nøje på, hvad det er, du køber, eller du kan spilde dine penge på kød af lav kvalitet.