Folk har først nu opdaget almindelig fejl med skærebrætter, der kan gøre én syg

Nicolai Busekist

7 uger siden

|

14/09/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du troede, at skærebrætter i plast var bedst for din hygiejne, så tro om igen. Folk er chokerede over at høre, at et andet materiale er langt bedre.

Dagens topnyheder

Et klip fra en episode af quizshowet 'QI' fra 2020 er for nylig blevet delt på de sociale medier igen, og folk er blevet forbløffede over at lære en overraskende kendsgerning om skærebrætter.

Vært Sandi Toksvig præsenterede en række spørgsmål om restauranter for komikerne Alan Davies, Phill Jupitus, Sara Pascoe og Mark Watson. Klippet indeholdt et spørgsmål om den bedste måde at forberede mad på. Sandi spurgte: "For at forhindre bakterier, hvad bør dit skærebræt være lavet af?"

Sara svarede hurtigt: "Træ. I lang tid troede man, at skærebrætter i plast var bedre, fordi man tænkte, at træ havde små riller, hvor bakterier kunne leve og formere sig, men man fandt ud af, at plastik faktisk var værre."

Sandi bekræftede, at dette var det korrekte svar, og forklarede, at 99,9 procent af de bakterier, der bliver tilføjet et skærebræt i træ, forsvinder inden for tre minutter, mens de alle stadig er til stede på et skærebræt i plast. Det skriver Express.

"En god ting ved skærebrætter i plast er, at de kan komme i opvaskemaskinen og opvarmes, men det vigtigste er at vaske dem og udskifte dem, når de bliver slidte," lød det også fra hende.

Hvis du troede, at skærebrætter i plast med deres nemme rengøring var mere hygiejniske end alternativer i træ, er du ikke alene.

En person reagerede på klippet og skrev: "Det vidste jeg ikke, men en anden tilføjede: "QI er altid overraskende informativt."

En undersøgelse fra University of Wisconsin fandt frem til, at bakterier, herunder salmonella, ikke overlevede på skærebrætter i træ, selvom de blev efterladt natten over. Derimod var det tilfældet for skærebrætter i plast. Faktisk overlevede de ikke kun, men formerede sig også.

Ud over at være en bedre overflade at bruge knive på, har træ også antimikrobielle egenskaber, der tiltrækker bakterier og forhindrer dem i at reproducere.

For at holde dit skærebræt i træ rent, skal du vaske det grundigt med varmt vand og sæbe, tørre det af med en ren klud, og undgå at stable våde skærebrætter, da dette kan forårsage skimmelsvamp.