Far til fire opgav madlavning: Så stoppede hans børn med at være kræsne
Uanset om man kun får et enkelt barn eller om man får en hel flok, så vil man som forældre komme til at opleve, at ens børn har visse ting, de bare ikke vil sætte tænderne i. Det kan være, at de rent faktisk ikke bryder sig om det, men det er højst sandsynligt fordi, at de ikke gider spise den mad, der bliver serveret, fordi det ikke ser lækkert ud.
En far til fire børn lavede forleden et opslag på det store forum Reddit, hvor han fortalte om en metode, der ændrede hans kræsne børn fra at spise ingenting til at spise alt. Han fortalte først og fremmest, at det i forvejen var en svær opgave, da det ene barn er allergisk overfor gluten, mens de andre børn på skift beslutter, at de ikke vil spise en speciel ret.
”Det er vitterligt ingen retter tilbage at lave, uden at de brokker sig. Spaghetti? Jeg laver sovs med italiensk pølse, og så er der et barn der beslutter sig for, at hun ikke kan lide fennikel. Et af børnene er allergisk overfor gluten, hvilket naturligvis ikke er hendes egen skyld, men det gør det svære. Et tredje barn hader ost, hvilket udelukker mange retter, og en af dem hader kylling,” lyder det fra den opgivende far, der tilføjer:
”I en lang periode var vi godt kørende med tacos, indtil et af børnene besluttede sig for, at hun aldrig ville spise tacos igen;”
Så opgav han madlavningen
Det var dråben for faren, der var nødt til at tage en anden taktik i brug, hvis han ønskede, at børnene skulle stoppe med at være kræsne. Han valgte derfor at ”trække sig tilbage” fra madlavning.
Han købte dog stadig ind og hylderne var fyldte, og så sagde han, at alle sammen kunne spise lige det de ville, de skulle bare selv lave det. Og hvordan gik det så?
”I de første to uger levede alle sammen stort set af sandwich og cornflakes. På det tidspunkt begyndte jeg at lave mad til min kone og mig selv, ting vi godt kunne lide at spise. På et tidspunkt sagde en af børnene ’Det dufter virkelig godt, må jeg få noget?’ Jeg sagde, at jeg kun havde lavet nok til to, men hvis de ville have noget af aftensmaden i morgen, så skulle de sige til, og så ville han lave ekstra,” fortæller han.
Han blev overrasket over børnenes svar.
”Jeg havde forventet et ’Hvad skal vi spise i morgen?’ men i stedet fik jeg ’Ja tak. Alt er bedre end flere sandwicher’ Alle sammen endte med at følge trop, og i dag laver jeg mad til seks personer, men jeg laver lige præcis det, som jeg har lyst til at lave,” fortæller faren.
Han afslutter sit opslag med, at børnene er blevet mere taknemmelige for den mad, der nu serveres, og hvis de i ny og næ ikke finder det interessant, så er de velkomne til at spise cornflakes i stedet. Sjovt nok er det en løsning, de yderst sjældent vælger.