Derfor hader alle rosenkål: Denne ene fejl ødelægger smagen i den sunde grøntsag

Emil Ryttergaard

415 uger siden

|

05/12/2016
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det sunde mini kålhoved kan blive en fremragende ret, hvis du behandler på en helt ny facon.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

'Puha, skal vi have rosenkål? Ad!’

Den sætning har du garanteret enten hørt før eller selv udtrykt. 

For kål er bestemt ikke for alle, men rosenkål synes mange er ekstrem kedelig og uinteressant. 

De små grønne knolde, der lystigt vokser opad ender nærmest direkte i komposten, når dine gæster har smagt en enkelt af de ellers sunde og grønne kålhoveder. 

Fejlen skal dog findes ét sted, og pilen peger på dig og dine kokkeevner, for grøntsagen i sig selv fejler ikke noget: 

- At koge dem har traditionelt set været måden, at serverer rosenkål på. Men at lave et kryds i dem og koge dem, fylder dem op med vand og gør dem alt for bløde og kedelige, siger Matthew Rawson, der er formand for britiske kålavlere til The Telegraph.    

I stedet mener eksperten i al slags kål, at den kontroversielle grøntsag skal have en tur på panden eller i ovnen, hvor den hårde varme frigiver smagen, samt bevarer det bid, som gør rosenkålen helt unik på tallerknen. 

 

Sammen med avleren Aaron Craze har de lavet en hjemmeside, der skal få flere til at kaste sig over de grønne lækkerier. 

Her kunne denne opskrift være en god mulighed: 

Du skal bruge: 
1 pose rosenkål
2 fed finthakket hvidløg
2 spiseskeer god olivenolie 
et drys salt og peber
Saften fra en frisk citron
En passende mængde parmesan 

Forvarm ovnen til 200 grader. Skær rosenkålene midt over, og bland de grønne smagsbomber med hvidløg, halvdelen af citronsaften, olie og salt og peber. 

Læg de halverede kål på en bageplade i ovnen og giv dem 25-30 minutter, hvor du vender dem efter et kvarter. Når de er blevet godt gyldne i kanterne, så tager du dem ud af ovnen og hælder en sjat citronsaft og en håndfuld friskrevet parmesanost over og så er der serveret. 

Det kan være et dette kan genopfinde kærligheden til den forhadte kåltype. 

Foto: Pinterest