Dansegulvets evige smil, Thomas Evers Poulsen, har skiftet fokus fra tango og vals til en kamp, der ligger ham dybt på sinde.
Den kendte danser, der har været en fast bestanddel af 'Vild med dans' siden programmets start i 2005, står nu i spidsen for en kampagne mod mobning.
"Bøsserøv, ladeport, klassens klovn, jordbærhjelm, brilleabe... Det er bare nogle af de ord, som børn kan opleve at blive kaldt. Jeg var et af de børn, og det sidder stadig i mig så mange år efter," fortæller Thomas Evers Poulsen i et opslag, hvor han beskriver sin egen oplevelse med mobning som barn.
Sammen med seks andre kendte danskere har han startet en underskriftsindsamling for at stoppe mobning i samarbejde med Julemærkehjemmene. Målet er at indsamle nok underskrifter til at få politikerne til at handle.
Mobning er et udbredt problem, og statistikkerne er nedslående.
"Hvert tredje barn i dag bliver mobbet, og over halvdelen af de børn, der kommer på Julemærkehjem, har oplevet mobning, inden deres ophold. Det har kæmpe konsekvenser, og ofte trækker mobningen tråde langt ind i voksenlivet. Det må og kan vi ikke acceptere," lyder det fra Poulsen, der understreger alvoren af situationen.
Planen med underskriftsindsamlingen er klar.
"Vi afleverer underskrifterne til de politikere, der kan tage ansvar for børns trivsel, sammen med en opfordring om at indføre en årlig trivselsuge i alle skoler," skriver han og håber på at skabe opmærksomhed og handling fra politisk side.
Thomas Evers Poulsen er ikke alene om at tage kampen op mod mobning. Sammen med andre kendte danskere deler han sin historie for at kaste lys over de langvarige konsekvenser, mobning kan have. De håber på at kunne ændre lovgivningen og skabe en mere inkluderende og støttende skolegang for alle børn.
For dem, der kun kender Thomas Evers Poulsen fra hans glitrende optrædener i 'Vild med dans', kan dette engagement virke som en ny side af danseren. Men for Poulsen er det en naturlig forlængelse af hans livsrejse og en mulighed for at bruge sin platform til at gøre en reel forskel i samfundet.
Du kan se kampagneopslaget her: