Fra toppen af Københavns Rådhus til avisernes forsider. Frank Jensen, tidligere overborgmester i hovedstaden, kender alt til den slags brat nedstigning.
Efter anklager om grænseoverskridende adfærd i 2020 var han ikke bare i mediestormen, men også på kanten af sammenbrud.
I podcasten 'Et kapitel for sig', produceret af RADIO IIII og ført i pennen af portrætforfatter Anne Sofie Kragh, fortæller Jensen om den hårde tid, hvor både sind og krop satte ud.
Medicin mod choktilstande
Frank Jensen beskriver, hvordan presset påvirkede ham så voldsomt, at han måtte ty til lægehjælp og stærk medicin.
"Jeg får sådan noget stress – PTSD – som også soldater og andre, der har været igennem hårde kriseforløb, kan få," fortæller han i podcasten.
En psykiater ordinerede psykofarmaka for at dæmpe de fysiske symptomer, som havde taget overhånd. Samtidig kæmpede han mentalt med angsten for, hvad næste artikel ville bringe.
Præstens vise ord
I oktober 2020 trak Frank Jensen sig fra posten som overborgmester, men afsløringerne fortsatte. Særligt én oplevelse satte sig fast.
"Jeg vidste, hvad der havde været fremme, men jeg vidste ikke, hvad der ville komme," forklarer han og husker, hvordan frygten for en ny artikel fra Jyllands-Posten blev så overvældende, at han ringede til en præst.
Det førte til mange samtaler og lange vandreture i sommerhusområdet, hvor de talte om tilgivelse og livet i al dets kompleksitet.
Mens advokatundersøgelserne oprullede en række episoder med upassende adfærd, måtte Frank Jensen håndtere konsekvenserne i stilhed. Nu står han frem og fortæller sin historie – ikke som et forsvar, men som en refleksion over de omkostninger, der fulgte med hans exit fra den politiske arena.