En ny undersøgelse har vist, at unge danskere har en rigtig dårlig vane, der bestemt ikke er særlig hygiejnisk. YouGov har foretaget en undersøgelse for hygiejnevirksomheden Initial, hvor de skulle undersøge, hvor mange danskere der tager deres telefon med på toilettet.
Hele 81 % af de 18-34 årige svarede, at de har deres mobil med mindst en gang i ugen, når de går på toilettet, men hele 57 % svarede, at de har deres telefon med hver eneste dag.
Det var kun 9 % der svarede, at de aldrig har telefonen med på toilettet, og lige præcis de 9 %, kan godt klappe sig selv på skulderen. De er nemlig mere hygiejniske på det område.
Biolog hos Initial, Maria Brix Balle undrer sig over den tendens, som de unge mennesker har, og hun mener, at det strider mod almindelig sund fornuft.
“Mobilen er et ’blind spot’ for de fleste danskere og særligt for de unge. Hver gang vi eller andre rører vores telefon, tilfører vi bakterier, som kan gøre os selv og eventuelt andre syge,” fortæller hun i en pressemeddelelse.
Mobilen er blevet en ekstra hånd
Så meget som de unge benytter sig af deres telefoner i dag, så er telefonen næsten blevet en ekstra hånd, fortæller Maria Brix Balle. Det mener hun ikke i overført betydning, hvor de unge pludselig har tre hænder, men at telefonen næsten bør behandles som ens hænder, hvert fald hvad angår hygiejne.
“Telefonen er blevet vores ekstra hånd, som skal rengøres ligesom vores hænder. Det bedste, man kan gøre for at holde telefonen ren, er at have en fornuftig håndhygiejne – og lade den blive væk fra toilettet,” lyder det fra biologen.
I pressemeddelelsen står der også, at Initial sidste år foretog en ATP-test på 50 mobiltelefoner. Her kunne de måle antallet af mikroorganismer på telefonens overflade. Her viste det sig, at telefonerne i gennemsnit var hele 6.5 gange mere beskidt end et gennemsnitligt toiletbræt.
Tager du din mobil med på toilettet?