I dagens samfund bliver sport ofte betragtet som en vigtig del af børns opvækst, og mange forældre opmuntrer deres børn til at forfølge sportslige interesser.
For TV 2-værten Michael Stærke er sport en central del af både hans professionelle og private liv.
Som sportskommentator dækker han alt fra cykelsport til håndbold og svømning, og hjemme i Glostrup deler han sin passion for sport med sine fire børn.
Men for en af hans døtre er sporten ikke blot en hobby – det er også en måde at overvinde de udfordringer, hun møder i sin hverdag på grund af sit handicap.
Michael Stærke er far til fire børn, der hver især har fundet deres vej ind i sportens verden.
Den ældste datter Petrea spiller håndbold og er optaget på København Talent, mens den 12-årige Sylvester allerede har vundet mesterskaber i fægtning.
Yngste søn Alfred, der kun er 11 år, har udmærket sig som en af de bedste svømmere i sin aldersgruppe.
Og så er der Agnes – en pige med en stærk vilje og et stort talent, som skiller sig lidt ud fra sine søskende.
Sådan skriver BILLED-BLADET.
Agnes har trods sit handicap også fundet vej til sporten – og endda til et samarbejde med den danske para-atlet Peter Rosenmeier.
Agnes’ kamp mod begrænsningerne
Agnes lever med cerebral parese, en tilstand, der påvirker hendes højre side og giver hende fysiske udfordringer, som hendes søskende ikke står over for.
På trods af dette har Agnes formået at udmærke sig inden for bordtennis, og hendes dedikation til sporten er ikke til at tage fejl af.
Hun er så talentfuld, at hun nu træner under para-atleten Peter Rosenmeier og er blevet optaget på en idrætsskole, som den første elev med et handicap.
Agnes’ vilje og dedikation er tydelig for alle omkring hende, og hun har allerede opnået imponerende resultater. Hun deltog blandt andet i de danske mesterskaber for "almindelige" bordtennisspillere og sluttede i top ti, hvilket er en præstation, hendes far er meget stolt af.
Bliver nogle gange nødt til at sige stop
For Michael Stærke og hans familie handler det om at finde en balance mellem at støtte Agnes i hendes sportslige ambitioner og samtidig sikre, at hun ikke overbelaster sig selv.
Hendes viljestyrke og talent er uden tvivl imponerende, men hendes forældre må ofte minde hende om, at det er vigtigt også at lytte til sin krop.
Som nævnt tidligere i artiklen skal Agnes starte på en idrætsskole, som den første handicappede nogensinde derude.