I et nyt samarbejde mellem REMA 1000, Mou, DanRoots og Stop Spild Af Mad forventes 20 tons frasorterede, skæve, knoldede, knækkede økologiske danske gulerødder at gå fra madspild til måltider, når de bliver til økologisk gulerodssuppe.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Rema 1000.
Resultatet af samarbejdet er en økologisk gulerodssuppe, der er fremstillet af frasorterede gulerødder, som tidligere er blevet brug til biogas eller dyrefoder – men som nu i stedet bliver brugt til det, som er det primære formål – nemlig mad til mennesker. Tiltaget forventes at spare op mod 20 tons madspild om året.
“Vi har sammen med Mou snakket om muligheden for at lave suppe på frasorterede grøntsager, og supper er jo en fremragende måde at bruge frasorterede grøntsager, fordi form og udseende er uden betydning, når man skal bruge det til at koge en god suppe på,” lyder det fra Jonas Garly Sørensen, der er kategorichef og indkøber i Rema 1000.
Det forventes, at 20 tons frasorterede økologiske danske gulerødder går fra madspild til måltider med den nye økologiske gulerodssuppe. Foto: Rema 1000.
Hos Danish Crown Foods, som står bag supperne fra Mou, er man også positiv overfor det nye produkt. Normalt anvender Mou enten frosne eller purerede grøntsager fra en grøntsagsleverandør, og derfor er det helt nyt for dem at bruge friske grøntsager i forbindelse med produktionen af den nye suppe. Business Unit Director hos Danish Crown Foods, Flemming Gyntzel, glæder sig over resultatet af den fælles indsats:
“Vi er meget begejstrede for det nye samarbejde og den nye økologiske gulerodssuppe,” forklarer Flemming Gyntzel og tilføjer:
Den er mild og cremet, og med en smag og konsistens, som vi tror mange forbrugere vil kunne lide. Så vi håber, at den bliver et hit hos danskerne,” siger han.
Suppen kommer i fast sortiment i alle REMA 1000 butikker landet over fra uge 35.