Nummeroplysning 118

webmaster

332 uger siden

|

06/08/2018
Indland
Nummeroplysning
Sådan finder du et telefonnummer med nummeroplysningen 118.
Der var en gang, hvor man var nødt til at gribe telefonen og ringe til 118, hvis man havde brug for nummeroplysning, men i dag er der muligheder, der både er hurtigere, lettere og billigere.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Du har selvfølgelig fortsat mulighed for at ringe til 118, hvis du har brug for at få et nummer oplyst, men da der er en heftig opkaldsafgift med en pris på 17,50 kr., kan det helt sikkert godt betale sig at starte et andet sted, når du har brug for at finde frem til et telefonnummer eller til, hvem der står bag et specifikt telefonnummer.  

Med den høje opkaldsafgift skal det være, fordi du ikke har mulighed for at tilgå internettet eller evnerne til at bruge det, at du lige frem vælger at kontakte nummeroplysningen pr. telefon – noget der ellers tidligere var en selvfølgelighed.

Nummeroplysning 118

Danskerne har siden 1905 haft muligheden for at få oplyst telefonnumre. Det skete, da det daværende KTAS åbnede det første nummerkontor.

I 1960erne måtte folk ringe på forskellige numre, alt afhængig af om de havde brug for at få oplyst et telefonnummer eller de havde brug for at få oplyst navn og adresse.

I 1992 kom nummeret 118 til som erstatning for det oprindelige 0031, som ellers hidtil havde været nummeret til nummeroplysningen.

Men TeleDanmark, som KTAS blev omdøbt til, måtte indse at deres dage som nummeroplysningsmonopol er talte i dette årti. 

Ikke alene bliver markedet liberaliseret – de nye konkurrenter er langt hurtigere og bedre til at yde nummeroplysningsservice, så selv om TDC, som det senere kommer til at hedde, i første omgang nyder godt af, at alle kender 118 nummeroplysning, kommer det ikke til at kunne redde den på sigt.

Tiden er også så småt løbet den traditionelle nummeroplysning, da teknologien presser den gammeldags telefonsamtale ud til fordel for internettets hurtige svar.

Og den beslægtede udlandsnummeroplysning 113 lukkede og slukkede i 2009, og 118 holdes primært i live for den ældre generation som telefonlinje for nummeroplysning.

Måske det også trækker i samme retning for 118.

I 2006 fik tjenesten18,6 millioner opkald, men i 2015 var det faldet til 1,6 millioner opkald. I mellemtiden var hjemmesiden 118.dk blev lanceret i 2010.

Og der er som sagt sket noget siden, og i dag er det bedste sted ikke overraskende online, hvor der findes en lang række muligheder for at finde numre på folk ud over 118, der ikke længere har monopol på at skaffe oplysninger om telefonnumre.

118 nummeroplysning er på nettet

Internettet vrimler med virtuelle telefonbøger, så der er fortsat rig mulighed for nummeroplysning.  

Eniro, De Gule Sider samt Krak har for længst taget kampen om.

Udover de virtuelle telefonbøger, kan du benytte:

  • Google
  • Facebook
  • Apps

Alle kan hjælpe med at finde såvel telefonnumre som personer bag numre.

Find nummeroplysningen på google

Start med at google personen, virksomheden eller servicen, som du har brug for. 

Ofte vil de forslag, som google fremkommer med give dig det, som du mangler. 

Du kan også søge direkte på de forskellige sites som:

  • Degulesider.dk
  • Krak.dk
  • Eniro.dk

Facebook kan give dig nummeret

Facebook kan også være andet end at være tidsfordriv og informationsindsamler. 

Du vil i mange tilfælde let kunne finde de oplysninger, som du skal bruge ved at slå nummer eller navn op i øverste søgefelt.

Apps kan løse dele af nummeroplysnings opgave

Der er i dag flere apps derude, der rent faktisk med dele opgaver der enten er dækket af 118 eller beslægtet med nummeroplysning.

Eksempelvis kan apps som Call Insider gå skridtet vider og hjælpe med at sortere telefonsælgere fra, hvis det er det man ønsker.

Men skal du finde et nummer nu og her, er der en mere utraditionel, men meget effektiv metode: MobilePay.

De fleste danskere i næsten alle aldre har nemlig taget betalingsløsningen til sig. 

Flere end 3 millioner brugere giver en god mulighed for, at du kan finde personen eller virksomheden bag et dansk telefonnummer.

Du skal bare gå ind i appen, trykke på vælg modtager og så skrive telefonnummeret.

Derefter sætter du beløbet til 1 kr. og trykker ”Næste”. (Du kommer ikke til at overføre penge).

Er personen eller virksomheden blandt de mange der benytter sig af MobilePay, kommer navnet nu frem. 

Når du er færdig, afbryder du bare, så du ikke kommer til at overføre penge.

Der er altså rig mulighed for at få nummeroplysning, selvom du ikke ønsker at benytte dig af gammeldags metoder.

Relevante artikler

Hvem ringer - Har du fået et opkald fra et nummer, som du ikke genkender? Vi har lavet denne guide til at se hvem ringer og hvordan du finder frem til vedkommende og om nummeret i snyd og svindel.