Det er dyrt at rejse med DSB. Det mener de mange danskere, der tidligere har rejst med det danske togselskab, og som i stedet har valgt at skifte til andre alternativer. Det er især de billige busrejser, og afgiftslette biler, som danskerne er tyet til, men nu vil DSB tilbage i kampen.
DSB præsenterer i dag deres årsregnskab, og samtidig vælger de at komme ind i kampen med billige billetter. De vil vinde kunderne tilbage, og det gør de ved både at lancere nye billige billetter, og samtidig ved at fordoble antallet af de populære Orange-billetter, hvor man til en billig pris kan rejse på tværs af landet.
”Vi må erkende, at transport er blevet billigere, både når det gælder busser og biler, og det skal DSB også indrette sig efter,” fortæller DSBs administrerende direktør, Flemming Jensen ifølge Politiken.dk.
DSB mener dog trods de tabte kunder, at der fortsat er en stor fremtid for den kollektive trafik, og derfor vil de ikke give op på det område.
”Men samtidig er det vores klare opfattelse, at den kollektive trafik og togene har en meget stor fremtid. Derfor lancerer vi nu et helt nyt billetsystem, som også har en indbygget aldersrabat til de helt unge og til pensionisterne, og som er bakket op af en digital app, så passagererne selv kan håndtere deres billetkøb,” lyder det fra direktøren.
Sådan bliver de nye priser
Først og fremmest er der tale om, at DSB vil sætte 120.000 Orange-billetter til salg om ugen, hvilket er en fordobling af det nuværende antal. Samtidig vil de lancere en ny billet, der hedder Orange Fri, som er cirka dobbelt så dyr som Orange-billetten, til gengæld har du mulighed for at få refunderet den op til kort før afgang.
Orange Fri er cirka halv pris af en normal DSB-billet, så der er stadig store besparelser.
Ydermere vil DSB også lancere et nyt billetsystem, hvor der er endnu flere besparelser til de unge rejsende. Det er nemlig primært dem, som har valgt at benytte sig af de billige busture, hvor man i mange tilfælde kan komme fra den ene ende af landet til den anden for under 100 kroner.