Kvinde fandt papkasse i øsende regnvejr: Gudskelov at hun åbnede og så hvad der lå i den

Nicolai H

2 dage siden

|

29/03/2025
Indland
Illustrationsfoto: Shutterstock
Illustrationsfoto: Shutterstock
Hun var derefter hurtig om at ringe efter hjælp.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det var en våd og grå martsdag, da en papkasse blev sat af ved en øde grusvej i Østjylland. Grusvejen førte op til en gård, men ingen var hjemme, og den lille, anonyme kasse fik lov at stå alene i regnen – uden at nogen vidste, hvad den gemte på.

Først flere timer senere lagde en forbipasserende kvinde mærke til den gennemblødte kasse og gik hen for at undersøge den. Inde i den fandt hun tre små killinger, kolde, stille og hjælpeløse. To af dem viste svage livstegn. Den tredje var livløs.

Kvinden tog straks killingerne med sig og kontaktede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. En frivillig blev sendt ud til stedet med det samme – bevæbnet med mælkeerstatning og en varm transportkasse.

"Killingerne var heldigvis ret livlige, da de ankom, og det er et godt udgangspunkt. Men når små killinger har haft så hård en start på livet, kan vi aldrig garantere, at de klarer den," siger Camilla Wulff, internatmedarbejder hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus.

De to overlevende killinger, der fik navnene Lukas og Chu Chu, blev vurderet til at være tre-fire uger gamle. Alt for små til at klare sig uden deres mor. De blev derfor placeret hos en erfaren plejefamilie, hvor de fik flaske hver anden til tredje time døgnet rundt.

"Det var et par seje killinger, der blev ved med at kæmpe for livet trods den hårde start," fortæller Camilla Wulff.

Og kampen betalte sig. I dag er Lukas og Chu Chu sunde og raske – og begge har fundet nye, kærlige hjem.

Hos Dyrenes Beskyttelse oplever man hvert år et stigende antal killinger, der bliver efterladt i foråret og sommerens begyndelse. De mindste kræver intensiv pleje, og det arbejde bliver båret af dedikerede frivillige, der tager killingerne ind, holder dem varme og giver dem kærlighed – og dermed en reel chance for at overleve.

Dyrenes Beskyttelse har siden 2017 haft succes med projekt "flaksekillinger" der fokuserer på efterladte og forældreløse killinger. Du kan se mere til den gode sag her:

Lukas og Chu Chu har det i dag meget bedre, som du kan se her:

Foto: Stine Skov-Jensen/Dyrenes Beskyttelse