Grønland er som bekendt en del af Kongeriget Danmark, og selvom børnene lærer dansk i skolen, og det er det danske politi, der patruljerer i det enorme land, så er der ikke meget ved landet, som minder om Danmark.
Særligt naturen er HELT anderledes, og det gælder også dyrelivet.
For eksempel er Grønland ét af de få steder i verden, hvor man kan se isbjørne, og netop at se en af de enorme bjørne bliver i fremtiden nemmere.
Ifølge TV2 er det nemlig blevet besluttet af den grønlandske regering, Naalakkersuisut, at isbjørne-sightseeing fremover skal være lovligt i Grønland, ligesom det er i flere andre lande, hvor de hvide bjørne lever.
Før i tiden har det ellers ikke været tilladt at drive turisme med henblik på aktivt at opsøge ibjørne, men nu er det altså lovliggjort, hvilket Vivian Motzfeldt, der er minister for udenrigsanliggender, erhverv og handel, håber kan gavne Grønlands turisme og økonomi.
"Jeg er glad for, at vi nu også i Grønland kan tilbyde isbjørne-sightseeing [...]," lyder det således fra Motzfeldt, der desuden har udtalt: "Det giver [...] mulighed for flere oplevelser for turister, der således gerne skal gavne vores lokale herboende turismeaktører, der med tilladelse til dette kan tilbyde denne unikke oplevelse."
Kræver tilladelse
Målet med den nye tilladelse er netop at gavne lokale, og man skal derfor have fast bopæl i Grønland, før man kan få tilladelse til at drive turisme med henblik på isbjørne-sightseeing.
Der er ifølge Grønlands Naturinstitut cirka 20.000-25.000 isbjørne i hele arktis, og mange af disse lever i Grønland, hvor det nu er tilladt at opsøge dem, men fortsat er ulovligt at jage dem.
Isbjørne har nemlig status som "sårbar" på IUCN's internationale røde liste, hvilket også er grunden til, at isbjørneturismen skal foregå under kontrollerede forhold og kun udføres af virksomheder, som har fået tilladelse til det.
Ifølge Fernando Ugarte, der er afdelingschef på Grønlands Naturinstitut, vil man for eksempel sørge for, at folk ikke kommer for tæt på isbjørnene, og at turisterne ikke følger efter de store dyr.
Den nye lov trådte i kraft d. 6. marts i år.